reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz wymiary

Babonka- Ciazowe ciuchy to strata pieniedzy. W pierwszej ciazy chodzilam w leginsach i tunikach wiekszych o rozmiar;-) Pod koniec 6 mieisaca kupilam 2 zestawy ciazowe do pracy i to na tyle:-p

reklama
Babonka - podzielam Twój ból :-D Nic normalnego dawno nie pasuje, tylko uciska w pasie. Na allegro są fajne oferty nawet spodni przynajmniej. Ostatnio oglądałam legginsy ciążowe ocieplane za mniej niż 20 zł.
Martitka - ja jestem za legginsami, ale strasznie mnie uwierają w brzuch. Większość ma niewygodną dla mnie wysokość i jak już są niby dobre w pasie, to złażą z tyłka :wściekła/y:

U mnie też jeszcze brzuszka brak. Waga w miejscu chociaz od 2 dni jestem mega chora i prawie nic nie jem bo nie moge :/ Stresuje się o tego mojego babla.. no nie miałam kiedy zachorować, na dodatek mój synek dzis od rana 39-39,5' :( zaraziłam bidulka. Ja też się stresuję kazdym dodatkowym gramem, mam uraz po pierwszej ciaży nie chce drugi raz tyle przytyć.

Hej, jestem tu nowa :) Moja waga wyjściowa w 6tc to było 62kg przy 174cm wzrostu a teraz jestem 2kg na plusie ale wydaje mi się ze to bardziej przez zaparcia, czasami to i tydzień potrafię nie być w toalecie i nie jest to wina jedzenia tylko u mnie to problem natury psychologicznej heheh Paliłam papierosy i wtedy nie było problemu ( rano kawka + papieros = toaleta hehhe) w momencie jak się dowiedziałam o ciąży rzuciłam palenie i jedyny dyskomfort jaki odczówam z rzuceniem palenia to własnie zaparcia.

W pierwszej ciaży przytyłam 18kg z ta sama wagą na starcie z tym ze w pierwszych trzech miesiącach przytyłam 6kg bo uważałam że skoro jestem w ciąży to mogę jeść ile chcę, a prawda była taka że to oczy chciały. Dlatego teraz jem tyle ile potrzebuje a nie ile chce. Pozdrawiam

Ja staruje z 52kg, przy wzroście 1,62. Schudłam ok 1,5kg. Ale brzusio widoczny, mieszcze się jeszcze w spodnie, nie mam z tym problemu. W pierwszej ciąży przytyłam 12kg. Nie miałam żadnych zachcianek, burczenia w brzuszku, napadu głodu, i oby tak było w tej ciąży.

u mnie brzucha jeszcze nie widać, ale podejrzewam, że jak wrócę za dwa tygodnie do pracy to będzie już mały. Na razie schudłam i mieszczę się w ciuchy, zobaczymy po świątecznej wyżerce.

ja też nadal śmigam w normalnych ciuchach i mam nadzieję, że jak najdłużej nie będę musiała wyciągać z szafy ciążowych ubrań nie lubię ich, po ciąży z Kubinkiem, prawie wszystko sprzedałam na allegro, zostawiłam sobie tylko 2 pary jeansów, spódnicę, sukienkę i 2 bluzki, które super leżały, teraz nie kupię ani jednego ciucha na ciążowym dziale, jeśli już, to jakieś większe oversize'owe bluzki, tuniki itd.

reklama
A ja na 1 wizycie u lekarza miałam 53kg przy wzroscie 165cm, obecnie 51kg choć jem coś prawie cały czas żeby mdłości zminiejszyć...wieczorem czasem mój brzuch się "wybrzusza" a rano znów płaski :-p

Do góry