reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz wymiary

joa to wszystko się zgadza no ale skoro to jest już nasza 2 ciąża to troszkę jest inaczej ja akurat tę mam wysoko położoną teraz sam ginek mi powiedział że około 18 tc przesunie się wszystko w górę i sie nie pomylił
to wszystko tez zależy od "urody" każdej z nas
np. ja z moją siostrą bliźniaczką w brzuszku u mamy leżałyśmy na wątrobie i stale ją uciskałyśmy- bo też miała wysoko nas ustawione:):) więc sprawa indywidualna ale na pewno brzuszek sie przesuwa około 18tc

reklama
Zresztą według tego obrazka ty powinnaś czuć ruchy zaraz nad spojeniem łonowym a nie 4 cm pod pępkiem.

Joa, ale ja miałam dno macicy 3 palce pod pępkiem, jakiś miesiąc temu... A każda z nas jest przecież inna, niektóre są w kolejnej ciąży

a co wy takie nadpobudliwe :-D u mnie 4 cm czyli ok 4 palce jest ciutke nad spojeniem lonowym :-) mowie co wiem a doktor gogle w.moim wypadku sie sprawdza :-) kazda z nas jest inna to oczywiste.:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja od swóch dni czułam bóle spojeniavłonowego i ruchy bardzo nisko. Bolało mnie jak cholera. Potem mała w ogóle się nie ruszała. Jak jechaliśmy do szpitala obudziła się i ewidentnie prześrubowała w górę. P. Doktor szukała już płci na wysokości pękła, a tydzień wcześniej doktor zupełnie na dole. Myślę, że Mała leżała mi na łożysku, które u mnie zasłania szyjkę i dlatego tak mnie bolało ( w łożysku jest jeszcze wielki skrzep po krwiaku). Teraz siedzi przy pępku i już mnie nie boli. Ale swoją drogą, raz mi kopnęła pępek , a ze ja mam tam bliznę po laaroskopii, to nieźle mnie zsbolało, wczoraj jak ją wzięło na harce, to też czułam ruchy dość wysoko.

Misia kochana a Ty w nocy nie śpisz? ;) Może maluszek Cię uciskał tam z dołu i stąd ten ból? Teraz jest wyżej i dlatego mniej boli?

Hej Pysiu! Tak myślę, że mała mi uciskała łożysko. Ja śpię, ale w mocy było prawo serii - jak pierwsza dziewczyna wstala na siku, wstałyśmy wszystkie. Zapełniłyśmy w 6 salę do ktg, bo nie mają nas już gdzie kłaść .

Oj znam to ;) ja jak leżałam w szpitalu to też po kolei łaziłyśmy tam i z powrotem.
Dlatego dobrze ze mała się przesunęła, grzeczna Kruszynka :)

reklama
Do góry