reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki ..

Narazie używam takiego ortopedycznego na rzepy. W zasadzie też nie noszę go cały dzień, żeby dać mięśniom troche popracować. Mam też takie gorsety z BabyOno ale one już są w całości i są mega ściskające więc z nimi zaczekam jeszcze kilka dni.
No i żeby nie być gołosłowna tak wygląda dziś mój brzuszek (7 dni po opuszczeniu "pokładu" przez Alexa. :blink:)

IMG_2454.jpgIMG_2458.jpgIMG_2459.jpg
Waże dokładnie tyle co przed porodem także jest dobrze ;-)muszę tylko jak najszybciej zacząć robić brzuszki czy cokolwiek na mięśnie bo wiadomo, że brzuch nie jest tak jędrny i zbity ale to już tam pikuś. Myślałam, że będzie gorzej.

Załączniki

• IMG_2454.jpg
    IMG_2454.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 160
  • IMG_2459.jpg
    IMG_2459.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 147
  • IMG_2458.jpg
    IMG_2458.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 158
Ostatnia edycja:
reklama
soniafka mam taki sam pas poporodowy i od wczoraj w użyciu choć też nie zakładam go na cały dzień :) do wagi sprzed jeszcze nie zeszłam ale w spodnie sprzed ciąży zaczynam pomału wchodzić :)najlepsze jest to, że pod żebrami jest tak "wąsko", a jedynie to czego trzeba się pozbyć to podbrzusze bo tam najwięcej tej skóry i u mnie sadełka się nagromadziło :-p

Jednak muszę przyznać, że rok ćwiczeń na siłowni i wyrobienie mięśni sporo dało bo po pierwszej ciąży brzuch był dużo większy i nie spadł tak szybko. U mnie najgorzej, że teraz z 3 mies do pół roku powinnam nie robić ćwiczeń na brzuch ze względu na cc więc nawet jak wrócę na siłownię tak jak miałam w planach od stycznia to nie pozbędę się tej oponki tak szybko...ehh :sorry2: za 3 tyg mam kontrolę z usg macicy więc zapytam gina w jakim jest stanie i kiedy mogę wracać do ćwiczeń.

No EM Ka - widać, że już brzuszek się opuścił :)

Soniafka- figura piękna, jakbyś w ogóle w ciąży nie była :) a ten gorset gdzie kupiłaś ? i jaka cena?

Elleni, no właśnie cały dzień noszenia takiego gorsetu to może być szkodliwy bo podobno można sobie rozleniwić mięśnie brzucha. A co do ćwiczeń to to chyba właśnie jeden z wiekszych minusów cesarki, że dość długo trzeba czekać zanim można zacząć ćwiczyć bez obaw. :sorry2:

Rajo, gorset dała mi moja mama a kupiła go już klka lat temu w sklepie medycznym. Z tego co pamiętam kosztował wtedy jakieś 200zł ale nie chce kłamać bo nie pamiętam. W każdym razie super sprawa bo naprawde efekt jest szybki. :blink:

Ostatnia edycja:
Rajo007 teraz cena takiego pasa to jakieś 50 zł w sklepie medycznym. Można też w aptece kupić czy na allegro. Właśnie wpisałam na allegro to też cena w granicach 50 zł. W tych pasach zapinanych na rzep jest o tyle dobrze, że jest duża regulacja do ściśnięcia, nie tak jak w tych wciąganych czy na haftki :)

Soniafka niestety będę musiała jakoś przetrwać:-p

reklama
DSC_1274.jpg10349151_826626324037334_2183418462884524274_n.jpg
to ja też się pokażę na koniec ;) 17kg na plusie :p

Załączniki

• DSC_1274.jpg
    DSC_1274.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 183
  • 10349151_826626324037334_2183418462884524274_n.jpg
    10349151_826626324037334_2183418462884524274_n.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 178
Do góry