reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki ;-)

reklama
Mi w pierwszej ciąży taki duży brzuszek już w 5mc się pokazał a potem był coraz większy.
Teraz to wiem że przybyło mi w biodrach i to dużo bo musiałam nową bieliznę kupić bo do tamtej się już nie mieściłam.Wcześniej nosiłam rozmiar 36 a teraz już 38:eek:
Agusia nie pytają Cię ludzie czasem który to już miesiąc?Bo ja choć nie mam tak pokaznego brzusia jak Ty to i tak wyglądam na zaawansowaną ciążę i czasem pytają a ja im mówię że na grudnia mam termin to robią takie zdziwione miny.

Baśka nie pytają bo ja wszędzie jeżdżę samochodem :) hihi a na zakupy sporadycznie , częściej robie listę i wysylam męża ;) jeszcze nikt mnie nie zapytał szczerze mówiąc , ale pewnie zrobi sie ciepło będę w letnich ławkach chodzić to sie bedą pytać :)

Brzuszki brzuszkami ale jak u was z waga ?
Ja wczoraj miałam lekkiego doła na wieczór..rozpłakana oczywiście i mąż nie wiedział co robić i mu mówię z łzami w oczach (a się wystraszył jak usłyszał chlipanie z łazienki)
-Bo ja się w nic nie mieszczę :( i pokazuje mu ze wcisnęłam się w spodnie i się odcisnęły na brzuchu ..

i złożyłam zamówienie na allgero - 6 nowych sukieneczek i zmieści się brzuszek i z wysyłką mam zapłacić 171zł..ciekawe jak z jakością ale jak zobaczyłam ubogą kolekcję h&m to stwierdziłam ,że nie dam 139zł za brzydkie spodnie na chwile i znalazlam te sukienki :)

jak dostane to się pochwale jak będzie czym..
Generalnie co do wagi - ja zaczynam 15tydzień i przytyłam...4kg....i powiem wam ,że nie czuję się z tym dobrze...pojawił się cellulit i uda potężnieją i masakra..

ale coś za coś..widocznie takie mam geny

Arteofeauty, mnie również dopadł celluit, a już zdążyłam zapomnieć jak wygląda :-( Nie pozostaje nic innego jak zabrać się za siebie. Ćwiczenia na uda i pośladki nie męczą mocno, a rzeźbią ciało. Z brzuszkim nic nie zrobimy, bo teraz już będzie coraz większy, al to co jest poniżej mamy nadal pod kontrolą (powiedzmy...)
Ja już przytyłam 2kg, ale ostatni 1kg w ciągu ostatnich dni, więc musze uważać na to co jem, a ostatnio codzinnie coś słodkiego :sorry:

WSZYSTSKIE WASZE brzuszki piekne!! :-D
ja sie moze zbiore w sobie i kiedys pokaze brzuszek :-p
przytylam 3 kg w sumie, ale ja niestety sprzed ciazy mam duzy nadbagaz, aczkolwiek i tak 3 kg uwazam ze to nie jest mega duzo patrzac na ogrom moich piersi :-p

a ja się nie przejmuję idącą w górę wagą cellulitem, który i tak po ciąży zniknie i innymi bzdetami... nie będę się katowała w ciąży dietami i odmawiała sobie przyjemności jedzenia, zachcianek myślę, że to nie czas na to. W ciąży się tyje i tyle. Ja w pierwszej przytyłam bardzo dużo i nic mi z tego nie zostało. Jedni tyją więcej inni mniej. Teraz już też przytyłam jutro się zważę ale myślę, że z 5kg.

Ewa!!!! Brawo moj tok myślenia ! Piękna to ja będę jak wykarmie dziecko teraz jestem przede wsystkim mama ,chlopca szukac nie musze wiec sie pindezyc nie zamierzam,amężowi i tak sie podobam ;) ja ostatnio o godzinie 10:30 wieczorem zajadam sie pikantnymi skrzydelkami z chilli - m mi pojechał bo sie zachcialo ;) i dobrze mi z tym , a nie chce was straszyć do celulitu który zniknie po ciąży dojdą jeszcze rozstepy ( nie u każdej oczywiście ) a te już są na całe życie ;)

Ja mam paski po 2 ciazach i noszę je z duma bo jestem tygrysek ;P

reklama
ja się przejmuję bo to pierwsza ciąża i chyba nie do końca ogarniam ,że tak się ciało zmienia..

Na pewno w dużej mierze to kwestia mojego charakteru pracy gdzie liczy się kult piękna i niskiej wagi

Poza tym jak popatrze na celebrytki ktore w ciazy prawie nie tyją tylko brzuszek mają to też tak chcę :)

na pewno nie chce jak Kardashian która mimo ,ze ma super ciuchy itd to jednak jak dla mnie za dużo przytyła
Caly cens polega tez na tym ,zeby tyć stopniowo a nie nagle duzo bo potem zgubic te kilogramy latwo na pewno nie jest i skora się bardzo rozciąga..ja chcialabym do konca ciazy byc atrakcyjna dla mojego meza i wizualnie zadbana i po ciazy od razu rowniez i wiem ze tak sie da :)
Moja siostra urodzila swoja Zuzanne o 1 w nocy a rano o 6:00 byłam ją odwiedzić a ona już wlosy uczesane ,umyte i makijaż :) więc można :) i Zuzanna ma dziś 3lata a moja siostra nadal zadbana :)

Do góry