reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki

ja o drgawkach po zzo nie słyszałam, ale po znieczuleniu podawanym do cc jest tyo podobno normalne jak schodzi
katin miała zzo to może jak tu spojrzy to napisze jak to było u niej

reklama
witam marcoweczki :D
widze, ze dyskutujecie o zzo, to mnie natchnelo, zeby powiedziec jak ja takie znosilam (co prawda nie bylo to przy okazji porodu)
po pierwsze nie da sie raczej ruszac, a jak zchodzi, to jest bardzo zimno, tak jak po ogolnym, mozna nawet miec rzeczywiscie drgawki, ja sie trzeslam z zimna mimo srodka lata, nakrycia kolderka i swetrem. Poza tym mozna miec tez mdlosci, kiedys po ogolnym wymiotowalam cala noc....ale glowny objaw, to ze jest okropnie zimno no i trzeba poczekac zanim mozna normalnie chodzic.

poza tym to nakluwanie igla nie jest straszne ani nie boli.........nic sie nie czuje, a potem jest zimno, dla mnie do tego mozna sprowadzic zzo

powowdzenia dziewczyny!!!!!!

Postanowiłam troszkę odświerzyć ten wątek, aby zmusić Was (i siebie :laugh:) żeby została jakaś pamiątka po lokatorach naszych brzuszków... ;D Będzie co potem wspominać. Oto mój brzuch na 3 dni przed terminem...

1000435a3nt.jpg
1000436a7nw.jpg

Dziewczyny nie ma sensu sie klocic o znieczulenie,bo kazda z nas z pewnoscia zniesie je inaczej. Ja na przyklad mialam w zyciu juz dwa znieczulenia ogolne czyli pelna narkoze i za kazdym razem czulam sie po niej idealnie.Zero wymiotow i innych historii,jeszcze upominalam sie o obiadek. Nawet nie bylam pozniej spiaca. Duzo zalezy tez od lekarza anestezjologa i lekow ktorymi dysponuje.

anian - brzunio zupełnie jak .... mój ;D rozmiar, kształ i kreseczka identyczne :laugh: :laugh: :laugh: - no więc oczywiście śLICZNY! ;D ;D ;D

a co do dyskusji o zzo - to rzeczywiście jedynie nieprzyjemne i charakterystyczne jest to zimno - jak mój mąż miał operacje kolana to potem dali mu taki elektryczny kocyk, mimo, ze w sali bardzo ciepło było - ale to prywatna klinika była stąd luksus z kocykiem ;) no i jeszcze leżał w skarpetach przykryty po zęby i mówił, że mu zimnawo
nie mógł też głowy unosić, żeby mu się niedobrze nie zrobiło i jedzenie po 5 godzinach

no i jako ostatniego poczuł ... swojego małego, tym się bardzo martwił, że go nie czuje :laugh: :laugh: :laugh: i co chwile kazał mi sprawdzać czy już go czuje ;D ;D ;D - ale to nam akurat nie grozi ;D ;D ;D ;D

wybór zzo czy nie jest wic prosty: albo zimno po albo boli w trakcie ;) :laugh: - i to już zależy kto jest na co odprniejszy!

Anian, słodki brzuszek! :-) I też, jak Kodze, przypomina mi mój własny :-) I bardzo dobry pomysł z "odgrzaniem" wątku - też sobie fotkę zrobię, w końcu to ostatnie dni... :(

reklama
Anian - ja tez mam taką kuleczkę. Tylko moja kresa jest krzywa ;D
Pod pepkiem wygina się w jedna stronę, a nad- w druga.. :laugh:

Agawa- spore mieszkanko :)

Do góry