reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
Dziwczynki, a czy wy też tak macie, że jak po nocy wstajecie z łóżka, albo przeciągacie się, to czujecie jakby wam tam w brzuchu miejsca brakowało? Takie - nie wiem jak to nazwać- skurcze? Ale nie jakieś silne. Ja musze chwile brzuch pomasować i wszytsko dopiero wraca do normy, bo takto napięty bardzo jest.

ja mam czasami tak, że czuję jkby mi miał brzuch pęknąć:szok:wtedy idę i smaruję balsamem i jest ciut lepiej.
ale njgorzej jest wieczorem jak idę pod prysznic wtedy ten brzuch tak wysoko mam, że mi przeszkadza cycki haczą:-D:-D:-D

Hehe brak miejsca w brzuchu...skąd ja to znam? :blink:
Najgorzej jest wieczorem, wtedy brzuch jest większy niż rano ale jak pytałam lekarza to powiedział że pewnie się najadam na noc a jelita teraz wolniej pracują to mi się brzucho powiększa :blink:
I mi również pomaga krem...duuuuużo kremu:-)

Nie, takiego czegoś nie odczuwam.
Ale to może dzidzia rośnie i rozpycha macicę? Myślę, że jak nie boli, nie krwawisz, dobrze się czujesz to nie ma powodu do niepokoju a jak coś to zawsze możesz pójść do lekarza ale jestem pewna że Cię uspokoi i wszystko jest ok:tak:

Julita śliczny brzuszek, cholercia bielizna też niczego sobie ;)

Dziwczynki, a czy wy też tak macie, że jak po nocy wstajecie z łóżka, albo przeciągacie się, to czujecie jakby wam tam w brzuchu miejsca brakowało? Takie - nie wiem jak to nazwać- skurcze? Ale nie jakieś silne. Ja musze chwile brzuch pomasować i wszytsko dopiero wraca do normy, bo takto napięty bardzo jest.
Mi raczej nie chodzi o napięcie skóry, ale takie jakby hmmm macicy? I tam mam ostatnio po nocy.
Ja tak mam już od kilkunastu dni, macica się napina potem puszcza to są skurcze BH.
Ja natomiast idę do lekarza ponieważ owe twardnienie/prężenie się macicy zaczyna być u mnie bolesne, zbyt częste i dość dokuczliwe. Jeżeli Ty się dobrze czujesz i nie odczuwasz bólu, macica nie pręży się zbyt często to jest ok. Oczywiście na wizycie lekarzowi powiedz o tym, zada Ci kilka pytań aby ustalić czy wszystko jest ok, no i oczywiście powie Ci na co zwrócić uwagę gdyby działo się coś niepokojącego.

Tak w ogóle to wszystkie wcześniej czy później zaczniemy odczuwać skurcze BH, które przygotowują macicę do porodu. Jest to całkiem normalny objaw, ważne tylko by wiedzieć co powinno nas ewentualnie niepokoić i z jakimi objawami udać się do lekarza bądź do szpitala.
Ja mam tylko nadzieję, że nie skraca mi się szyjka jak w poprzedniej ciąży, bo bym się chyba wściekła.....

reklama
Do góry