reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
ja przy wzroście 168cm ważyłam przed ciążą od 62-65kg i bardzo się zdziwiłam, że w 8tyg ciąży moja waga wciąż się w tym przedziale mieściła: 63,5kg, a w czasie ostatniego ważenia 3 dni temu miałam 63,3kg
jak na razie nie jest źle, ale muszę uważać, bo u mnie w rodzinie wszystkie kobiety przybierają po 18-20kg :shocked2: wolałabym przytyć podręcznikowo max. do 15kg
mam nadzieję, że mi się uda ;-)

ja przy wzroście 168cm ważyłam przed ciążą od 62-65kg i bardzo się zdziwiłam, że w 8tyg ciąży moja waga wciąż się w tym przedziale mieściła: 63,5kg, a w czasie ostatniego ważenia 3 dni temu miałam 63,3kg
jak na razie nie jest źle, ale muszę uważać, bo u mnie w rodzinie wszystkie kobiety przybierają po 18-20kg :shocked2: wolałabym przytyć podręcznikowo max. do 15kg
mam nadzieję, że mi się uda ;-)
ja jestem szczupła, ale mama moja ponoc w ciązy bardzo duzo tył a i zawsze jej zostawało... więc ja się trochę boje...

Ja przed ciążą ważyłam 63-65 więc też nie mało:tak:teraz 63 z czego się cieszę .W pierwszej ciąży przytyłam 20kg i mimo,iż Filip ma 5lat to nie udało mi się zrzucić oponki z brzuszka więc cały czas wyglądam na 4miesiąc:zawstydzona/y:Teraz nie chciałabym przytyć 20kg ,bo wiem,że nie jest łatwo pozbyć się tłuszczyku:tak:

A ja znów na minusie, z czego się ciesze bardzo bo zapas kilogramów mam dużo za duży:-) i tak od początku ciaży juz ponad 3,5 kg. ciekawe jak to będzie dalej
poprzednio zaczełam tyć ok 6 miesiaca :tak:

A ja stanełam oko w oko z wagą i nic :cool2: ani w dół ani w górę nie drgneła:-) co mnie cieszy bo są coraz większe szanse że zmieszcze sie w suknie ślubną jaką sobie wybrałam:zawstydzona/y:

ja zauważyłam, że mi się chyba woda zatrzymuje w organiźmie, bo jak w dzień mało piję, a potem rano się zważę przed sniadaniem, to waga tylko pół kg więcej niż przed ciążą...

Ja zaobserwowałam, że nie tyje wiele na to co jem i jak jem. A jem ogromnie duzo i ogromnie często bo chodzę cały czas głodna. Jem rzeczy których przed ciążą nie jadłam ze względu na dietę (o tym juz wspominałam gdzies tam ;) ) Przytyłam troszeczkę na początku - reakcja organizmu na zmianę diety i teraz stoje sobie w miejscu ;) To dobrze ;)

reklama
Do góry