reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
ja przy wzroście 168cm ważyłam przed ciążą od 62-65kg i bardzo się zdziwiłam, że w 8tyg ciąży moja waga wciąż się w tym przedziale mieściła: 63,5kg, a w czasie ostatniego ważenia 3 dni temu miałam 63,3kg
jak na razie nie jest źle, ale muszę uważać, bo u mnie w rodzinie wszystkie kobiety przybierają po 18-20kg :shocked2: wolałabym przytyć podręcznikowo max. do 15kg
mam nadzieję, że mi się uda ;-)

ja przy wzroście 168cm ważyłam przed ciążą od 62-65kg i bardzo się zdziwiłam, że w 8tyg ciąży moja waga wciąż się w tym przedziale mieściła: 63,5kg, a w czasie ostatniego ważenia 3 dni temu miałam 63,3kg
jak na razie nie jest źle, ale muszę uważać, bo u mnie w rodzinie wszystkie kobiety przybierają po 18-20kg :shocked2: wolałabym przytyć podręcznikowo max. do 15kg
mam nadzieję, że mi się uda ;-)
ja jestem szczupła, ale mama moja ponoc w ciązy bardzo duzo tył a i zawsze jej zostawało... więc ja się trochę boje...

Ja przed ciążą ważyłam 63-65 więc też nie mało:tak:teraz 63 z czego się cieszę .W pierwszej ciąży przytyłam 20kg i mimo,iż Filip ma 5lat to nie udało mi się zrzucić oponki z brzuszka więc cały czas wyglądam na 4miesiąc:zawstydzona/y:Teraz nie chciałabym przytyć 20kg ,bo wiem,że nie jest łatwo pozbyć się tłuszczyku:tak:

A ja znów na minusie, z czego się ciesze bardzo bo zapas kilogramów mam dużo za duży:-) i tak od początku ciaży juz ponad 3,5 kg. ciekawe jak to będzie dalej
poprzednio zaczełam tyć ok 6 miesiaca :tak:

A ja stanełam oko w oko z wagą i nic :cool2: ani w dół ani w górę nie drgneła:-) co mnie cieszy bo są coraz większe szanse że zmieszcze sie w suknie ślubną jaką sobie wybrałam:zawstydzona/y:

ja zauważyłam, że mi się chyba woda zatrzymuje w organiźmie, bo jak w dzień mało piję, a potem rano się zważę przed sniadaniem, to waga tylko pół kg więcej niż przed ciążą...

Ja zaobserwowałam, że nie tyje wiele na to co jem i jak jem. A jem ogromnie duzo i ogromnie często bo chodzę cały czas głodna. Jem rzeczy których przed ciążą nie jadłam ze względu na dietę (o tym juz wspominałam gdzies tam ;) ) Przytyłam troszeczkę na początku - reakcja organizmu na zmianę diety i teraz stoje sobie w miejscu ;) To dobrze ;)

reklama
Do góry