reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

Małż ustalił mi 5 posiłków: np rano serek wiejski, 2 kromki mega-pełnoziarnistego chleba, jakieś warzywko/ 12.00- 100 g białka (chude mięso, ryba etc), 50 g węglowodanów (ciemny ryż, albo basmanti, makaron razowy) i 100 g warzyw (o ile dobrze pamiętam) itd..... Zainteresowanym mogę wysłać plik Worda na maila, bo mam takowy:)

o, ta ja poproszę :) a przykładowe menu też jest? szczerze, to powinnam zmienić sposób odżywiania. może jak pójdę do pracy to sie uda?

reklama
o rany Aga ale ci bezstresowo poszlo:szok:
ja to jeszcze do maja chce pokarmic,choc przyznam,ze po nocce takiej jak dzisiaj to juz bym to najchetniej zrobila.mala budzila sie 6 razy :wściekła/y:

Estragon to my chyba tak podobnie,bo ja z kilogramami nie najgorzej,ale ta pseudofigura moja:zawstydzona/y::-( nogi,rece chude a brzuch sie zatrzymal na 5 miesiacu:-(
no ale wlasnie zjadlam dwa kitkaty wiec to jest oczywiste.zaczynam miec siebie dosc.

ja mniej żre i co? dupa waga nic nie spadła:( a wcale nie jem bardzo tłusto
śniadanie 2 kromki z wędlina, lub serem lub z czymś innym, herbata ze slodzikiem
obiad: ziemniaczki jakieś miesko i surówka
kolacja: tak jak obiad, herbata ze slodzikiem

w międzyczasie kawa, jakiem ciasteczko, ( 1max 2)

Wonka, ale ja stopniowo zaczęłam, najpierw w dzień dawałam butlę, a po kąpieli i w nocy cyca, potem po kąpieli tez butla i w nocy cyc, a ostatnio już sama butla:-) i młody już wie, że jak macham butlą, to wie,że to mleko i się cieszy :-) kładzie się wtedy ładnie sam i czekam, dostaje butlę, sam trzyma i pije do końca :-)
a! i nie wiem, czy to zasługa butli, czy zmiany klimatu, ale młody wstaje tylko 2 raz. raz o 22 żeby go wziąć już do łózka i potem o 3 na mleko i śpi do 6.30
krewetka to ty bardzo mało jesz:szok:
ja dziś już zjadłam: śniadanie 3 kromki z żółtym serem, potem 3 cukierki trufle w czekoladzie, na obiad barszcz czerwony, a na drugie makaron z mielonym, pieczarkami i sosem :-) a gdzie deser? podwieczorek? kolacja? heehhe
mama moja ciasto 3 bita zrobiła, wiec jak wrócę od fryzjera, to wyżerka czeka ;-)
ale ja będę jadła mniej u siebie ;-) czyli od poniedziałku hehe, a raczej postaram się, może na dłuższe spacery będę chodziła? więcej się ruszała-> sprzątając? ;-)
JustMe dzięki za rozpiskę, tylko kurcze u mnie to jest niemożliwe, abym o 22 jeszcze jadła.. można pominąć to ostatnie żarełko??

Ostatnia edycja:
wonka u mnie nie tylko brzuch, ale i piersi, 'boczki' i ramiona:/ feee
pomijając słodycze, które teraz i tak trochę ograniczyłam, to ja jem:
śniadanie 1 kromka chleba słonecznikowego+ wędlina, ewentualnie musli z mlekiem i zawsze activię śliwkową
jabłko lub mullermilk:)
tyko w weekendy obiad
a w tygodniu tylko kolacja- 1 lub 2 kanapki

zaczynam już popadac w paranoję, jeśli chodzi o mój wygląd...
ale przynajmniej już znam przyczynę, oprócz słodkości, oczywiście:)
moim zdaniem powinnaś jeść normalne śniadanie i ciepły obiad, lub zupę i to codziennie.
u mnie zawsze oprócz soboty są obiady, a w sobotę pizza, lub kebab :-D

reklama
Do góry