reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
ja przytylam 16kg i nie wiem ile spadlo ale stawiam na jakies 10kg bo wygladam juz prawie jak przed ciaza tylko jeszcze ciutke w udach i na tylku zostalo. no i piersi wciaz duze, przed ciaza bylo 75a, w ciazy 80b-c a teraz jest 75c.

Boże ja przytyłam 21 kg :( Ta waga przeszła moje oczekiwania :( Ale mam nadzieję, ze po porodzie zjedzie z 10 kg, a 11 na karmieniu. W ogóle to mam taki ambitny plan, zeby zjechać jeszcze więcej niż ważyłam przed ciążą. Pytanie tylko czy mi się to uda?? :(

To teraz ja zrobię rachunek sumienia .... w ciąży na razie przytyłam 17,5 kg (stan na 27 kwietnia, nie mam wagi w domu więc dopiero jutro na wizycie dowiem się ile więcej) .... ciąże zaczęłam już z nadwagą przy wzroście 165cm ważyłam 75kg, taka już moja anatomia że nigdy nie byłam jakoś specjalnie szczupła, mam grube kości i z reguły nie wyglądam na swoją wagę ... zanim zaszłam w ciążę miałam bardzo trudne 2 lata - dużo stresu i ciągły brak czasu na wszystko - w ten to sposób przed zajściem w ciążę schudłam w ciągu pół roku jakieś 12kg ... na pierwszej wizycie gin powiedział ze dobrze by było żebym pilnowała wagę i nie przytyła więcej jak 13kg - no i chyba mi nie wyszło :-( ale cóż nie co dzień jest się w ciaży ... na początku nawet nieźle mi szło choć obawiałam się efektu jojo ale na wysokości świat Bożego Narodzenia w 4 tyg przytyłam 5,6kg i się złamałam - nawet lekarz mnie troszkę okrzyczał potem już było lepiej średnio 2 kg co 4 tyg .... mam tylko ndzieję ze po porodzie jakoś to wszystko stracę, 17dni temu na USG wyszło że mój Krzyś waży miedzy 3050 a 3300g więc zapowiada się duży chłopiec i tyle mniej na wadze zaraz po porodzie ...

pozdrawiam wszystkie oczekujące i te już cieszące się pociechami

Krzysiu już się nie mogę na ciebie doczekać :-)

reklama
ja dla odmiany nie pogniewałabym się gdyby zostały mi jakieś 2-3kg.. reszta precz!

Do góry