reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

reklama
lallala a ja się chwalę:-D. Od 29 grudnia, czyli ponad miesiąc przytyłam tylko 1 kg:-).
W połowie grudnia przestałam brac leki na tarczycę i wzrost wagi się zahamował:tak:.
Jeszcze mnie przegonicie z tą wagą heh;-).

lallala a ja się chwalę:-D. Od 29 grudnia, czyli ponad miesiąc przytyłam tylko 1 kg:-).
W połowie grudnia przestałam brac leki na tarczycę i wzrost wagi się zahamował:tak:.
Jeszcze mnie przegonicie z tą wagą heh;-).
widzisz wszystkie ci mówiłyśmy, że coś nienormalnego z tym jest, że tak szybko tyłaś..
więc teraz luzik, a normalnie wszystko jesz jak wcześniej, czy uważasz na jedzenie??

nieee, normalnie jem, tak jak wcześniej. Pewnie gdyby nie te cholerne lekarstwa, to miałabym z 6-8 kg na plusie:wściekła/y:. A kiedy ja to zrzucę????
Po ciąży czeka mnie pewnie wycięcie tej tarczycy, leczenie astmy- sterydami- jak przed ciążą no i mam najprawdopodobniej hiperprolaktylemię, którą leczy się hormonami, czyli będę tyc i tyc i tyc:wściekła/y:.

Ja przed ciążą ważyłam 51kg przy wzroście 167cm.
W następnych tygodniach schudłam do 48kg (ach te nudności :))
Teraz jestem w 25 tygodniu i ważę 55,5kg. Niczego sobie nie odmawiam, ale nie wiem czy nie za mało ważę. Pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
nieee, normalnie jem, tak jak wcześniej. Pewnie gdyby nie te cholerne lekarstwa, to miałabym z 6-8 kg na plusie:wściekła/y:. A kiedy ja to zrzucę????
Po ciąży czeka mnie pewnie wycięcie tej tarczycy, leczenie astmy- sterydami- jak przed ciążą no i mam najprawdopodobniej hiperprolaktylemię, którą leczy się hormonami, czyli będę tyc i tyc i tyc:wściekła/y:.
estragon musisz być dobrej mysli, moze nie będzie tak źle

u mnie dziś na suwaczku 25tc i waga równiutko 62kg czyli +7kg od początku ciąży.. nie mało ale też nie przesadnie dużo.. ja tam wychodzę z założenia, że mam się zmieścić w max 20 na plusie.. oby się udało :-p

Mnie lekarka poradziła zwracac uwagę na to co jem, tzn wszystko chude, zero tłuszczu i cukru. Czuje się jak jakiś spaślak, który musi się odchudzać:szok:
Aha kazała iść na to badanie z tą glukozą 75g:-(
bo może to wina cukrzycy-powiedziała:wściekła/y:

Glukozę pewnie, że trzeba sprawdzić ale ja bym się cukrzycą nie stresowała. U mnie waga w górę idzie cały czas (juz pow. 10 kg) ale lekarz nie widzi w tym nic niepokojącego. Taki mój urok (nie jem za dużo czy tłusto/słodko).Odżywiaj się zdrowo to i maluch będzie zdrowy a my będziemy mieć co robić (zrzucać ;-)) po porodzie :-)

reklama
A mnie lekarz pochwalił za nieduzy przyrost wagowy:tak: Dziecko ma wagę ponad normę,więc ok:-)Ale ja pamietajac poprzedni przyrost wagi w ciązy pilnuje się i jest ok.Mam nadzieję,że tak zostanie:-)

Do góry