reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze brzuszki i kilogramy

Nie no o cycach też możemy... Właśnie co do biustonosza do karmienia. Dziewczyny ten zakup zostawcie na ostatnią chwilę. Nawet wtedy w miseczce powinno być sporo luzu, raz, że po porodzie cyce "ogromnieją" a żadne uciski nie mogą mieć miejsca. Dwa, że w pierwszych dniach przy nawale pokarmu wkładki laktacyjne można sobie wsadzić.... a więc trzeba ratować się nawet pieluchami - ja osobiście rozcinałam je na pół, a i tak szybko potrafiły przecieknąć ..... szok.
Miałam super biustonosz z "klapami" ale po porodzie mimo dużego zapasu w miseczkach okazał się sporo za mały, musiałam się szybko przesiąść na zwykłe babcine cyckonosze.

Stanik do karmienia na ostatnia chwilę zostawiam i wezmę pod uwage wasze rady, żeby większy kupić :-D

reklama
Ja dziś wazyłam się u gina i jestem na zero czyli ważę tyle co przed ciążą.Zobaczymy co dalej będzie,czy nie będę tego nadrabiać podwójnie.Biust 80DD:sorry2:wcześniej 80C,też nie było źle...:blink:

mooozna miod. przewertowalam wlasnie google i nie znalazlam nic niepokojacego. nawet jest zalecany jako naturalny srodek na przeziebienia.

Mnie chodziło o to że może uczulac,ale to też takie mamusie które są skłonne do alergii...przynajmniej mnie tak mówiono.
Ale widze że i na ten temat jest wiele wersji

no to przeciez jak sie jest uczulonym na miod to chyba normalne ze sie go nie je nie?:p
pozniej z miodem trzeba uwazac w czasie karmienia i bezposrednio maluchowi tez nie dawac do mniej wiecej drugiego roku zycia bo moze go uczulic a poza tym male dzieci maja problem z trawieniem miodu.

Co do biustu, to miałam przed ciążą, według fachowej opinii bra-fitterki;-) 75F (F-jak fantastyczne:p) Teraz mam chyba w sumie G... Chociaż zależy który model stanika, bo mam 2 sprzed ciąży, idealne. Z zakupem namiotów poczekam jeszcze troszkę, póki mam co nakladać na cyc:-D

Niekoniecznie,jak ktoś jestskłonny do alergii to po latach może zacząć go uczulac jakiś produkt który wcześniej nie sprawiał problemu.

reklama
Uczulić się można również po dłuższym stosowaniu, przyjmowaniu lub wdychaniu itp. "czegoś". Nie wiem dokładnie jak to nazwać, ale przedstawię to na własnym przykładzie...
Z racji mojego problemu z kręgosłupem dość często zasuwałam rano na rehabilitacje, fajnie poćwiczyłam. No ale, do tego jeszcze dochodziły zastrzyki witaminy z grupy B, inne też. Trwało to latami, a efekty żadne no wiadomo.... Po którejś tam przerwie kilkumiesięcznej kolejna wizyta i kolejne zastrzyki. Dzięki Bogu Pielęgniareczki wykonały mi test przed właściwym kłuciem. Opatrzność Boska nade mną czuwała bo od razu ręka mi spuchła, nawet nie musiałam czekać tych kilku minut na odczyt wyniku. Zdziwienie było ogromne, tym bardziej, że od razu zaczęłam się źle czuć. Uczuliłam się od częstego stosowania mimo kilkumiesięcznych przerw.

Ostatnia edycja:
Do góry