reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza Waga

No to teraz chyba padniecie-6 tygodni temu miałam 7 kg na plusie-teraz 17. 10 kg w ciągu 6 tygodni-to dopiero koszmar. sama nie wiem kiedy to się stało. Fakt że zbiera mi się woda w organiźmie i puchnę jak pozwolę sobie na więcej niż mogęfizycznie oczywiście. ale białka w moczu brak więc chyba ok

reklama
Musiałabym go "zgwałcić" o zdjęcie i wkleić na zamkniętym.
Czas połączyć przyjemne z pożytecznym! :-) Czekamy na zdjęcie! :-)

Kotek przybieranie na wadze jest najszybsze właśnie w 2 trymestrze ciąży. Potem wciąż się rośnie (ale to odkrywcze...), jednak już wolniej i mniej. Taka jest teoria.

Tak, a ja się martwię w drugą stronę:-(. Dziś byłam u diabetolożki i od ostatniej wizyty równo tydzień temu schudłam 1,8 kg, więc razem w ciągu 3 tygodni 3 kg. Jak stanęłam na wadze, to krzyknęłam ze strachu, bo co się dzieje z moją malutką jak ja chudnę w 8 mym miesiącu zamiast tyć??? Jutro idę do gina i mam nadzieję że mnie uspokoi. Na razie pocieszam się faktem że Mała fika bez zmian, więc chyba wszystko OK???? Martwię się tym okropnie, choć gdyby nie ciąża to skakałabym do góry z radości. A tak... Jak tak dalej pójdzie, to góra za dwa tygodnie będę ważyć tyle co przed ciążą.:szok:

A ja właśnie czekam u gina w poczekalni i zaraz nastąpi chwila prawda - dowiem się ile poszło w górę przez ostatnie trzy i pół tygodnia.

Efilo i jak? Ta dzisiejsza technika... Klikałaś z komórki?

Dzagud nie martw się - słyszałam że ciężarówki z nadwagą (sorki, ale sama pisałaś że masz :zawstydzona/y:) mogą wcale w ciąży nie przytyć a nawet schudnąć - bez szkody dla dziecka :-) Przy prawidłowym odżywianiu (a na tej diecie niewątpliwie takie masz), wartości odżywcze idą dla dzidzi, część dla Ciebie a tłuszczyk w kosmos! Tylko się cieszyć :-)

Esia, obyś miała rację!!! Jeśli tak będzie to faktycznie będę skakać do góry z radości. Zobaczymy co jutro powie gino. Jeśli z małą wszystko OK, to chętnie schudnę jeszcze 20 kg.:-D

reklama
Koniecznie napisz co Ci powiedział - ale jestem pewna, że raczej będzie zadowolony, o ile go zapewnisz że jesz zdrowo :-)
A schudniesz swoją drogą przy karmieniu ;-)

Do góry