reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza waga

JA mam 8 na plus.myslałam , ze będzie gorzej..... w poprzedniej ciąży przytyłam 16 kg......Pewnie jakbym się teraz tak nie objadała czekoladkami to by mniej było na " zegarze". no ale cóż.potem czekoladka będzie jedynie moim marzeniem....wiec musze troche pogrzeszyć.

reklama
Ja zanim sie dowiedziałam , ze ejstem wciązy kupiłam sobie herbatki wspomagające odchudzanie...z apisałam sie na aerobik.... i nici..... herbatki czekaja a na aerobik przy dwójce dzieci to pewnie czasu nie będzie:szok:

Już po wizycie na plusie 6 kilo :-) oby tak dalej :-D Ale niedziwie się że tyje tak mało a jem naprawdę dużo:tak: i niczego sobie nie odmawiam, niepatrząc która jest godzina:tak: Poprostu moja Sandrunia jest tak żywym dzieckiem że przyniej nie sposób siedzieć i nic nie robić, jestem cały dzień w ruchu i dlatego też przytyłam do tej pory 6 kilo. Podejżewam że gdybym jej nie miała to było by na plusie z 15:baffled:
Sandruniu dziękuje że dbasz o sylwetkę mamusi:laugh2: Kocham cię

Ja mam na + 4 kilo, w porównaniu do okresu sprzed ciąży, a na + 6 kilo w porównaniu do początku ciąży.

Maciek wczoraj mi powiedział, że już zdaleka widać, że jestem ciężarna, bo krok mam inny. Ale to wina brzucha. A o postawę kręgosłupa dbam, bo boję się, że po porodzie to mogę mieć z nim 10 światów. Więc teraz staram się dbać o niego ;-)

Dzisiaj nawet spadłam z wagi, ale to niedobrze, bo przez problemy żołądkowe od wczoraj. Mało brakowało, a wylądowałabym wczoraj na pogotowiu. Zaczęło się od ostrego bólu żołądka, potem było wymiotowanko i biegunka. Na szczęście przeszło. Dzisiaj same lekkie potrawy i przyzwyczajanie żołądka do normalnego funkcjonowania. Najgorsze, że nie wiadomo jak sobie pomóc. Piłam tylko miętę.

+ 5kg dalej mi stoi na tej 5, nie wiem czy to dobrze. Fajnie, ze malo, ale znowu z drugiej strony, chyba dzidzia powinna rosnac, a co za tym idzie ja tez?

Lorien ja w zeszlym tygodniu mialam cos podobnego, tzn sama biegunka caly dzien do poznego wieczora no i tez pilam tylko miete. Szczerze przyznam ze takie przeczyszczenie dobrze mi zrobilo, poczulam sie lzejsza i wogole:-) no ale wiem ze to niedobre dla dziecka i dla nas bo mozemy sie odwodnic.

Pozdrawiam wszystkie mamuski:tak:

Ja też wczoraj miałam lekkie przeboje żołądkowe ale nie aż tak jak Lorien, wystraszyłam się trochę i strach jeszcze je spotęgował. Myśłałam,że to skurcze ale to był ból żołądka.W tamtej ciąży raz się przytrułam i wymiotowałam i schudłam kg.

reklama
Do góry