reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasza waga

Ja w 31tc miałam 95 w pępku a od początku ciąży przytyłam 8 kg i lekarz stwierdził, że bardzo mało. Ale żebym nie jadła czy coś innego to OK, ale ja jem regularnie śniadania, obiady i kolacje a między nimi jem jeszcze więcej :-) i tylko 8 kg... nie wiem od czego to zależy.
A od miesiąca to pochłaniam pomarańcze w nieograniczonych ilościach! Moja ciocia ma sklep warzywny i ma takie cudowne słodziutkie pomarańcze! Normalnie palce lizać!

reklama
ja właśnie dzisiaj nie chciałam nakładać spodni ciążowych po domu tylko wziełam takie dresowe ale nie z bawełny. masakra. taki tyłeczek mam grubiutki w nich że szok.:wściekła/y: tak w rzeczach ciązowych tego nie odczuwam, ale jak wiem jak wcześniej wyglądałam w tych dresach to troszkę mnie to przeraża, ale co tam, od rana oprócz śniadania wciągnęłam już 4 czekoladki merci. nie wiem, ostatnio nie miałam ochoty na słodycze, a teraz znowu mi wróciła ta zachcianka.:szok::-D

Ja nadal mieszczę się w swoje stare ciuchy ale ciężko mi się zapiąć przez brzuch. Mi tyłeczek się podobno trochę zaokrąglił i mąż stwierdził, że teraz wygląda o wiele lepiej :-)
Ja całą ciąże jem czekoladę, cukierki i wszystko co słodkie bez ograniczeń!
Bywa tak, że jak wezme czekolade to całą w 10 minut zjem!

emilka takie posty lubimy heheheh
ja w sumie tez moge powiedziec ze szybkpo zgubilam kiloski
tzn 29 kilo spadlo mi juz 4 miesiace po porodzie , ale pierwszy miesica jeszcze przytylam ( jak karmilam )
dopiero jak pokarm juz calkiem zanikl i mlody poszedl na butle to kiloski zaczely spadac
mam nadzije ze tym razem jeszcze szybciej spadna i licze na to ze spadnei wiecej niz przytylam :-):-)
moze uda mis ie pozbyc calej nadwagi ( marzenia :sorry::sorry::sorry:)

ja tez nosze stare ciuchy ,ale na brzuchu stosuje gumeczke :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ciazowe mam tytlko dresy podomowe i pizamke bo mi brzucho w nocy marznie :-D

ja nosilam zawsze bardzo dopasowane ubrania a ze sucha bylam to teraz niczego w brzuchu nie dopne, na tylek wcisne ale nie zapne hehe...a jesli chodzi o szczegoly to mi sie wydaje caly czas ze mnie wszytsko cisnie w brzuch...nawet dresy ktore ledwo mi sie na tylku trzymaja (kupilam specjalnie duzo za duze ze sznureczkiem tylko zeby sie jakos trzymaly) mam wrazenie ze mnie w brzuch cisna..ale ja mam paranoje bo jak jestem nago to tez mi sie wydaje ze mnie cos cisnie....

reklama
Ja w domku chodzę w dwóch parach sztruksów ciążowych z HappyMum na zmianę. Do pracy chodzę mniej więcej raz na miesiąc, więc na tę okazję mam trzecie spodnie z HappyMum, bardziej eleganckie. A śpię w piżamkach sprzed ciąży lub ostatnio w koszuli kupionej na potrzeby szpitalne.

Do góry