reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasza waga

Tylko przeraza mnie terazniejsze tempo. Podobno najwiecej tyje sie miedzy 20 i 30 tygodniem- teraz widze ile w tym prawdy...
Dzisiaje ide na zakupy i od jutra zdrowo sie odzywiam. Kupie po 2 kg jablek, pomaranczy itd i bede sie tym opychac, az mi zbrzydnie ;-)
no cos w tym chyba jest bo ja miedzy 20 a 30tygodniem przytylam 8 kg czyli wiecej niz polowe tego co w sumie mi przybylo...wiec mowicie ze teraz bedziemy zwalniac tempo...oby oby hihih
ja jeszcze na wage nie stanelam ale juz kombinuje do kogo by tu pojsc i sie zwazyc hehehe

reklama
A ja dalej stoje na wadze z plus dwa. Ostatnio mi moj znajomy lekarz powiedzial ze przy moim BMI to zalecane jest maksymum 6 kg do przodu wiec poki co to tylko sie cieszyc...

przy moim BMI powinnam przytyc od 15 do 18 kg...wiec jak mam 13 to niby jest oki...pozyjemy zobaczymy hihihi

a mnie lekarka nic nie mówiła ile mam przytyć wyliczyłam że przed ciążą miałam BMI około 21, a dzisiaj sprawdzam wagę i nic...ale to może zależy od dnia sama już nie wiem..kilka dni temu było 76 a teraz 75,8...

Ma ktos jakąs rade co zrobic, zeby przestac jesc???? Mam 7,5 na plusie. Jem teraz caly czas i to rzeczy typu pizza....0,5kg kg na tydzien srednio tyje :-(
jeśli chodzi o te 0,5 kg na tydzień to lekarz mi mówił że to jest właśnie norma tygodniowa. ostatnio w miesiąc przytyłam jakieś 2,5 kg i powiedział że zmieściłam się w normie. musicie teraz też wziąć pod uwagę, że teraz nie tylko przybieramy na wadze my ale też nasze dzieciaczki.
ja u lekarza byłam chyba 7,11 czy jakoś tak i jestem strasznie ciekawa ile teraz przytyłam. staram się teraz pilnować, ale wczoraj tak mnie naszła ochota na princessę (głupia reklama w tv) że wciągnęłam dwie małe. :szok:
ale pociesza mnie fakt, że dzisiaj musiałam mamie pomóc w szykowaniu imprezki więc troszkę się nawyginałam. więc może nie będzie tak źle:zawstydzona/y:

U mnie w przeciwną stronę, schudłam 0,5 kg od ostatniej wizyty i na razie mam 6 kg na plusie. Muszę bardziej pilnować regularności posiłków :dry:

reklama
+10 kg w 33 tygodniu i jak patrzę na ten wykres to jest to waga prawidłowa

Załączniki

• wyk0002.jpg
    wyk0002.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 43
Do góry