reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasza waga

Macie racje - jakas wariatka. By sie zdziwila co to jest problem jakby w cyckach nie miala i musiala sztucznym karmic...

Ja tam tez tycie olewam.. Przy Michasiu przytylam 9 kg tez jedzac normalnie. I tak na razie warze (-3) kg. Wiec nie ma czym sie przejmowac. Najwazniejsze oby dziecku bylo dobrze. A na slodkie w ogole nie mam ochoty, chociaz nigdy tez nie mialam...

reklama
Ja też sie specjalnie tyciem nie przejmuje , zawsze byłam z tych chudych więc troszkę dodatkowych kg mi nie zaszkodzi , a waga sobie rośnie dzisiaj wskazała 53,5 kg to już 2 kg na plusie zaobserwowałam że tyje średnio około 0,5 kg na tydzień .
Rondzia - Gelacid wykupiony dzięki za inf. wczoraj wziełam i pomogło:)

Poza tym chyba powinnam dodać że dziewczyny które rzuciły palenie w ciąży, czyli np ja, tyją szybciej niż te nie palące...nie wiem czy to reguła..Ale patrząc na znajome itd to dziwnie powtarzalne zjawisko :-)
Nie wiem, czy ciąża ma na to wpływ, ale w ogóle osoby, które rzucają palenie, zazwyczaj tyją. Np. moja mama przez rok po rzuceniu utyła 12 kg. Wytłumaczenie tego jest bardzo proste - po prostu sięgają podświadomie po drobne przekąski, żeby czymś zająć ręce i usta zamiast dotychczasowego papierosa. A do tego jeszcze szok dla organizmu związany z odstawieniem nikotyny pogarsza wydzielanie soków trawiennych i przemianę materii.

Ja przed chwilką się zważyłam i 61 czyli +3kg od poczatku ciąży :tak: tak się cieszę w końcu zacyznam tyć hihihi :-D
Poza tym nie można się przejmować że sie tyje bo przecież tyje się dla maleństwa.
Pewnie po narodzinach dzidzia tak nam da w kość że wszystko szybko spadnie :-p

Ja to już całkiem spora kulka jestem:sorry2:niektórzy życzliwi mówia mi jak to strasznie przytyłam i tyłek mi się rozrósł itd itp- nie powiem trochę mi przykro ale staram się nie przejmować takim gadaniem - mam nadzieję że tłuszczyk zejdzie po porodzie jak dojdą dodatkowe obowiązki:-):tak:
a64a424a92.png

Ja mam na razie małą piłeczkę, bioderka i tyłek jakie były takie są, a biust w koncu taki rozmiar jaki zawsze chciałam :-)...aż dziw że przybraliśmy już prawie 5kg :)

Dziewczyny ja jestem w szoku, bo kazdy mi mowi, ze jeszcze nigdy nie wygladalam tak, jak teraz. Ja jakos roznicy nie widze, ale znajomi i rodzina ciagle mi mowia, ze powinnam cale zycie byc w ciazy :-D

reklama
Mi tez mowia,jak kobieco wygladam i jak to ciaza na mnie pieknie dziala....no i ze mi tylko w ciazy chodzic,ale jest to moj pierwszy i ostatni dzidzius.

Do góry