reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasza waga

Mi jeszcze zostało po ciąży 2kg z 20... ale tłumaczę sobie, że to w cyckach mi jeszcze siedzi :zawstydzona/y: jakoś się trzeba pocieszać :-p co do spacerków, to my jeszcze dwa razy dziennie spacerujemy, ale poza tym to w domku rzeczywiście dużo okazji do podjadania, bo Karola właściwie już dużo się sama sobą zajmuje... no i niestety brzuch ciągle nie ten sam, co przed ciążą :-( a ćwiczyć się nie chce :no:

reklama
mi zostalo 2kg. z 16 do wagi przed ciaza a do wagi idealnej 7,ale sie tym nie przejmuje i jak przestane karmic to wtedy o to powalcze...

Jeśli brzuszek wam przeszkadza to zacznijcie ćwiczyć go razem z waszymi dzieciaczkami...Ja tak robie z P...on ma radochę a ja czuję że coś robie...No i są efekty :-)

Jeśli brzuszek wam przeszkadza to zacznijcie ćwiczyć go razem z waszymi dzieciaczkami...Ja tak robie z P...on ma radochę a ja czuję że coś robie...No i są efekty :-)
Świetny pomysł Adiva:-D:-D:-D
Mi po ciąży nic z dodatkowych kilo nie zostało wręcz przeciwnie ważę o 3 -4 kg mniej niż przed ciążą. Ale ta skóra na brzuchu wcale mi się nie podoba i chyba z Domisiem bierzemy się za brzuszki!:cool2::cool2::cool2:

Adiva a masz jakiś konkretny zestaw ćwiczeń czy wychodzi to wam tak spontanicznie? Rzuć parę propozycji to może się wszystkie zmotywujemy:tak::happy:

Wychodzi całkowicie spontanicznie...
Kłade sie na plecach, małego na wyciągniętych rękach, robie samolocik i góra dół góra dół(coś jak pompki)...a to 10 kilo :-D W miedzyczasie nogi wyprostowane uniesione nad ziemia....A Zarazek sie chichra na poł bloku ;-)
Albo jak mu inny samolocik robie....Leże na plecach...małego kłade sobie na piszczelach...asekuruje rękami (pozycja ala żółw na plecach) i robię kółka nogami....Piotrek to uwielbia...Tylko że przez 3 dni człowiek chodzi zgięty w pół z bólu...Ale najważniejsze to ćwiczyć pomimo zakwasów bo inaczej nie ma sensu....
iiiiiii wiele innych głupich rzeczy wychodzi nam w trakcie zabawy.....:-) Ja mam znowu 60 cm w talii więc polecam ćwiczenia przez zabawę :-)

Ja mam znowu 60 cm w talii więc polecam ćwiczenia przez zabawę :-)
:shocked2:Ja 60 cm w talii miałam chyba w wieku 12 lat.... w latach świetnosci (przed ciążą) bywało 69 - 72 a teraz 78 jak nic.....
Adiva wez kobieto juz lepiej nic nie pisz na temat cm bo normalnie Ciie z tej zazdrosci znielubimy :cool2:;-):-).

:shocked2:Ja 60 cm w talii miałam chyba w wieku 12 lat.... w latach świetnosci (przed ciążą) bywało 69 - 72 a teraz 78 jak nic.....
Adiva wez kobieto juz lepiej nic nie pisz na temat cm bo normalnie Ciie z tej zazdrosci znielubimy :cool2:;-):-).

Ja to bym te 78 cm. z wdzięcznością przyjęła;-)ale Adivia Ty w ogóle szczuplutka babeczka jesteś:)

reklama
ja w końcu wzięłam się za siebie! ;-)
regularnie ćwiczę - o dziwo nagle tatusiek ma czas żeby Olą sie zająć :-p - ćwiczę siłowo, kupiłam hantle, ławeczkę i tak sobie macham ;-) no i brzuch obowiązkowo :tak: do tego stosuje dietkę - zwracam uwagę na węglowodany, tłuszcze, białko - tak sobie liczę to po prostu, staram się nie jeść smażonego, tłustego - no i sa pierwsze efekty - waga pokazuje mi 3 kilo mniej - a zaczęłam dietke i ćwiczenia od zeszłego poniedziałku ;-) oczywiście jeszcze dużoooooo mi brakuje do mojej wymarzonej wagi - muszę cos ok 30 kilo zrzucić :zawstydzona/y: no ale nie poddam się ;-)

Do góry