sierpniowka
Fanka BB :)
masz racje azamamew zobaczymy jak to bedzie z nami, mi tez woda sie okropnie zatrzymuje ale dziecko teraz tez duzo rosnie dlatego pewnie nam tak skacze ta waga
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
angelikaa ja rano przegrzebalam internet i znalazlam
Wahania wagi na poziomie 2-3 kilogramów nie są czymś niezwykłym, nawet jeśli pojawiają się w relatywnie krótkim okresie czasu. Należy uświadomić sobie, że wartość energetyczna 1 kg tłuszczu to 9000 kcal. W przybliżeniu można więc powiedzieć, że, by przytyć 1 kg tłuszczu należy spożyć 9000 kcal ponad swoje zapotrzebowanie. Proste równanie mówi, że 2 dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej to 18 000 kcal, a trzy to już niebotyczna wartość 27 000 kcal!
na pewno woda, szczegolnie jak jesz caly czas mniej wiecej tak samo, ja zrzucilam pol kilo wody przez 3h snu z rana coprawda dalej zostaje 1.5kg w tydzien ale nie ma opcji, zeby tluszczem tyle przytyc w takim tempie
szukalam tez pod katem ciazowym to ewentualnie nagle wielowodzie ale to na usg by wyszlo albo niewydolnosc nerek i zatrucie ciazowe ale to wyzsze cisnienie trzebaby miec takze raczej odpada, ja gin dopytam na wizycie
a rece i nogi masz popuchniete? ja wczoraj jak ludzik michelin wygladalam doslownie az fotke wam chcialam zrobic, do pulchnej reki mialam doczepiona buleczke a od niej 5 serdelkow odchodzilo no jakby mi ktos cudza dlon przyczepil