reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciaży

masz racje azamamew :biggrin2: zobaczymy jak to bedzie z nami, mi tez woda sie okropnie zatrzymuje ale dziecko teraz tez duzo rosnie dlatego pewnie nam tak skacze ta waga :-D

reklama
Na początku kilogramy będą leciały jak szalone, będzie z nas schodziła woda, macica będzie obkurczać się, zmniejszy się ilość krwi która wzrosła a potem powolutku znikną pokłady tłuszczyku :) Z tym że przy kp może być różnie, ja np na początku miałam wilczy apetyt, no cały czas bym jadła, a że mała za bardzo nie pozwalała bo była strasznie wymagająca to nie miałam kiedy, potem dieta i ostatecznie po 3-4 miesiącach byłam lżejsza o 17 kg a przytyłam tylko 11...Za to po zaprzestaniu karmienia zrzucone ponad miarę kg wróciły :)

ja zamierzam nawet majac wiecej czasu w co watpie bo u mnie w rodzinie raczej upierdliwe dzieci sa niz wiecznie spiace anioleczki jesc malo

angelikaa ja rano przegrzebalam internet i znalazlam

Wahania wagi na poziomie 2-3 kilogramów nie są czymś niezwykłym, nawet jeśli pojawiają się w relatywnie krótkim okresie czasu. Należy uświadomić sobie, że wartość energetyczna 1 kg tłuszczu to 9000 kcal. W przybliżeniu można więc powiedzieć, że, by przytyć 1 kg tłuszczu należy spożyć 9000 kcal ponad swoje zapotrzebowanie. Proste równanie mówi, że 2 dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej to 18 000 kcal, a trzy to już niebotyczna wartość 27 000 kcal!

na pewno woda, szczegolnie jak jesz caly czas mniej wiecej tak samo, ja zrzucilam pol kilo wody przez 3h snu z rana coprawda dalej zostaje 1.5kg w tydzien ale nie ma opcji, zeby tluszczem tyle przytyc w takim tempie

szukalam tez pod katem ciazowym to ewentualnie nagle wielowodzie ale to na usg by wyszlo albo niewydolnosc nerek i zatrucie ciazowe ale to wyzsze cisnienie trzebaby miec takze raczej odpada, ja gin dopytam na wizycie

a rece i nogi masz popuchniete? ja wczoraj jak ludzik michelin wygladalam doslownie az fotke wam chcialam zrobic, do pulchnej reki mialam doczepiona buleczke a od niej 5 serdelkow odchodzilo no jakby mi ktos cudza dlon przyczepil

No właśnie nie mam jakoś bardzo spuchniętych nóg i rąk. Zaczęłam sobie wkręcać ze mam zatrucie ciążowe, ale poczytałam na ten temat i chyba raczej nie :-). Ważyłam sie jeszcze popołudniu to pol kilo mniej.
Nie jest fajny ten ostatni miesiąc ciąży, sama siebie juz nie lubię bo cały czas mi coś jest i narzekam :-(

z ciekawosci teraz sie zwazylam i kolejne pol kilo poszlo czyli od rana rowny 1kg :D

no zatrucie ciazowe to tez inne objawy nie ma co sobie wkrecac ;)

no dziwne, zobacze jeszcze jak rano, ja od rodzicow raz w tygodniu wage pozyczam ale powiedzialam teraz ze sorki robie eksperyment i chwilowo przejmuje sprzet :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry