reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciaży

Paper jak najbardziej możliwe. Ja zwykle po jakimś wyjeździe, gdzie zatrzymuje mi się woda przybieram około kilograma. Potem w większości spada. U mnie dziś rozpoczęty 36 tydzień i 9,5 kg na plusie, więc jestem zadowolona, ostatecznie pewnie przytyję tyle co z córką czyli około 11 kg, z tym, że z nią ostatnie 3 miesiące byłam na diecie cukrzycowej a teraz jem wszystko na co mam ochotę bo cukry mi nie skaczą, nawet na wizycie u endokrynologa okazało się, że poziom glukozy jest za niski i pytał czy jem regularnie, więc to tylko wariacje mojego organizmu....

reklama
Jutro wizyta wiec dzisiaj trzeba bylo wskoczyć na wagę. Az sie balam co zobaczę;) ale nie ma tragedii. Jakies 9 kg na plusie, 34 tydzień (a według usg 35). Może w 11-12 uda mi się zamknąć. Tyle przybrałam w pierwszej ciazy to może i teraz sie na tym wyniku zatrzymam.

sluchajcie zjadlam kanapke napilam sie wody poszlam spac, wstalam zrobilam siku i schudlam pol kilo przez ten czas wiec na bank woda

asiunia a jakie wyniki mialas obciazenia glukoza?

A ja się dzisiaj przeraziłam, ważyłam się przedwczoraj i dzisiaj jest 2 kg więcej! A w ciagu 1,5 tyg. prawie 4 kg. Cieszyłam się ze mało przytyłam a teraz coś się dzieje. Nie jem więcej. Ale czy to możliwe aby az tyle wody złapać ?

angelikaa ja rano przegrzebalam internet i znalazlam

Wahania wagi na poziomie 2-3 kilogramów nie są czymś niezwykłym, nawet jeśli pojawiają się w relatywnie krótkim okresie czasu. Należy uświadomić sobie, że wartość energetyczna 1 kg tłuszczu to 9000 kcal. W przybliżeniu można więc powiedzieć, że, by przytyć 1 kg tłuszczu należy spożyć 9000 kcal ponad swoje zapotrzebowanie. Proste równanie mówi, że 2 dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej to 18 000 kcal, a trzy to już niebotyczna wartość 27 000 kcal!

na pewno woda, szczegolnie jak jesz caly czas mniej wiecej tak samo, ja zrzucilam pol kilo wody przez 3h snu z rana coprawda dalej zostaje 1.5kg w tydzien ale nie ma opcji, zeby tluszczem tyle przytyc w takim tempie

szukalam tez pod katem ciazowym to ewentualnie nagle wielowodzie ale to na usg by wyszlo albo niewydolnosc nerek i zatrucie ciazowe ale to wyzsze cisnienie trzebaby miec takze raczej odpada, ja gin dopytam na wizycie

a rece i nogi masz popuchniete? ja wczoraj jak ludzik michelin wygladalam doslownie az fotke wam chcialam zrobic, do pulchnej reki mialam doczepiona buleczke a od niej 5 serdelkow odchodzilo no jakby mi ktos cudza dlon przyczepil

Hehe straszna ta woda a im blizej porodu tym podobno gorzej. Z tym ze ta woda od razu po porodzie schodzi w ciagu kilku dni nie ma sladu takze chyba nie ma co sie martwic. Ja tez jak widze swoje rece nogi twarz jakby opuchnieta to sie pytam meza czy widzi we mnie jeszcze kobiete czy tylko rodzicielke hehe

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

haha teraz mam wizje sflaczalych lydek po tym jak woda nagle odejdzie :D czemu nikt mnie nie uprzedzil :D

Moja szwagierka teraz urodzila. Bylam wczoraj mala sliczna. Ale brzucha juz praktycznie wcale nie ma. Chodzi o to ze biedna noe ma czasu zjesc nawet bladziucha. Wiec mysle ze te zarwane nocki beda sie rownac kilogramy mniej :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

czytalam wlasnie gdzies sie jakas dziewczyna zalila ze ma czas skubnac suchy chleb z zoltym serem bo dziecko tak ja zajmuje wiec chudnie jak szalona po porodzie ;p

reklama
Ja myślę, że to zależy od wielu czynników. Słyszałam, że metabolizm po porodzie zwalnia, ale karmienie piersią pomaga. Kolejna sprawa tendencja do tycia. Dodatkowo zależy ile kto ma zajęć w domu i jak się dziecko sprawuje, bo jeśli nie ma dużo a dzieciątko śpi i je ładnie nie choruje to mama ma czas zjeść.

Do góry