reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

madzia, nie przejmuj się, na pewno uda Ci się szybko zrzucić przy maluszku te zbędne kilogramy:tak:.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno po cesarce jest trochę trudniej powrócić do dawnej figury:sorry2:, jednak myślę że jak ktoś bardzo chce, to osiągnie swój cel:tak:
U mnie zostało 3kg do zrzucenia:-)

reklama
Waga wyjsciowa 52-54 kg(pewna nie jestem). Waga przed porodem 72kg:szok:, waga dzis (tydzien po porodzie) 64,2 kg .... jakos spada i niech spada jak najdalej :tak:

U mnie waga przed ciązą 60 kg, w dniu porodu rowno 80 kg, dzis 2 tygodnie po cc mam 68 kg, 8kg do zrzucenia :dry: Dam radę, już raz schudłam po ciąży z 83 kg do 58 kg w pół roku to i teraz na Świeta powinnam osiągnąć swój cel :tak:

Smile waga nam rosła przez 9 miesięcy więc nie spadnie w 3 dni, poza tym musimy spacerki zacząć, żeby się ruszyło na maksa :-)

Tylko, jak ubrać dziecko skoro na dworze 13'C :eek:

Ważyłam się w dzień porodu ważyłam 70kg w dniu wczorajszym po powrocie do domu stwierdzam -9kg
W lustrze widziałam się ostatni raz we wtorek przed pójściem na oddział,później w ogole bo tam luster nie było.Więc jak wczoraj zobaczylam swoje odbicie w szybie (przy wyjściu) to się przeraziłam.Do dziś nie mogę poznać swojej twarzy..

Nayaa - ja dziś przewertowałam swoją garderobę (bo w planach nie długo chrzciny). I o ile w normalne ciuchy wchodzę, to w te wyjściowe już nie. Trzeba będzie odwiedzić znajomą i jej szafę, może coś znajdę, bo nie chcę specjalnie kupować na jeden raz kiecki (i tak prawie nie noszę sukienek i spódnic). Wystarczy, ze ze ślubu cywilnego była "jednorazową" (chyba, ze kiedyś do niej schudnę, ale to będzie wyzwanie).
z 20 kg zostało mi do zrzucenia 8. Ale do sensownej wagi dużo dużo więcej...

U mnie dziewczyny waga przed pordem 64,700 w dniu porodu 85 , po powrocie do domu 76,600 i po tygodniu 68,600 , zostało niewiele ale juz stoi w miejscu :)

reklama
U mnie waga przed porodem 46, w dniu porodu 58 a teraz 50 :) Mam nadzieję, że szybko i te 4 zejdą bo wszystkie jeansy mam w rozmiarze xs i coś ich dopiąć nie mogę:laugh2:

Do góry