reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga w ciąży

u mnie w 10tc waga stoi w miejscu...(164cm/ 67kg) ale spodni już nie dopinam... mama wikusi ja też brzuszek zawsze miałam, ale teraz to nie mogę go nawet wciągnąć... jakbym była ciągle mega najedzona:p fajnie, że u Ciebie waga na - :)

reklama
hej dziewczyny! ja ja 65 kg przy 170 cm, waga jak narazie nie wzrosła. z córką w 9 tyg miałam już 70 kg, ponieważ jadłam za troje... teraz chciałabym się folgować

Korba ja mam bardzo podobnie :)
Startowałam z 54,3 a teraz mam 55 :)

Moje postanowienie to nie przekroczyć 60 :D Ale chyba ciężko będzie zwłaszcza przez te święte - już układam menu i zrobię same pyszności ...

No właśnie też chciała bym przytyć tak jak z córeczką ( 7kg) i już, ale teraz chyba się tak nie da , już czekam na rybkę po grecku mojej mamy i inne pyszności;-)

A ja mam brzuchol --widziałyście jaki, ale w moje spodenki wchodzę bez problemu, tylko to są biodrówki , więc na brzuszek nie zachodzą..:-)

Hej,

Ja w pierwszej ciąży startowałam od 60 kg (170cm) w dniu porodu ważylam 82Kg:szok:, czyli 22 kg na plusie. Po pół roku znów ważyłam moje 60kg :-) z tym, że duża część tej wagi ciążowej to była woda zatrzymana w organizmie, byłam bardzo opuchnięta..... butów nie byłam w stanie założyć....
Teraz znów startowałam od 60kg, w 10 tygodniu mam 62kg. Jestem ciekawa ile mi sie teraz przybierze?:baffled:

12 tydzień, 80 kg.Czyli + 1 kg w prawie ukończonym pierwszym trymestrze. Książkowo jak na pączusia. Ja się nawet nie porównuję do poprzednich ciąż- bo każda jest inna. Pierwsza +11 kg,druga -2 kg od poczęcia do porodu (niezły numer,co?) a teraz-...? Kto wie? Zachcianki trzymam na wodzy- mam refluks dwunastniczo-żołądkowy i baaaardzo ścisłą dietę.Przeszłam już jedno zapalenie żołądka w tej ciąży, jak dla mnie dość atrakcji :confused:

Jezu kobietko...jak Ty to zrobilas w tej drugiej ciazy co?? :)

reklama
Ja też ostatnio byłam zaskoczona.. wchodzę u mamy na wagę a tu dwa kilo więcej niż oststnio :D więc może tym razem przytyję więcej niż w pierwszej ciąży.. choć w sumie ja tego po sobie nie widzę (tłumaczę to sobie, że w biust mi poszło) :D, tylko trochę brzunia, ktorego rano prawie nie widać.. zaś wieczorem nieźle wywala :) Rano biegam lekka jak sarenka, a wieczorek przetaczam się z miejsca na miejsce jak pokaźny hipcio :D

Do góry