reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

u mnie w 10tc waga stoi w miejscu...(164cm/ 67kg) ale spodni już nie dopinam... mama wikusi ja też brzuszek zawsze miałam, ale teraz to nie mogę go nawet wciągnąć... jakbym była ciągle mega najedzona:p fajnie, że u Ciebie waga na - :)

reklama
hej dziewczyny! ja ja 65 kg przy 170 cm, waga jak narazie nie wzrosła. z córką w 9 tyg miałam już 70 kg, ponieważ jadłam za troje... teraz chciałabym się folgować

Korba ja mam bardzo podobnie :)
Startowałam z 54,3 a teraz mam 55 :)

Moje postanowienie to nie przekroczyć 60 :D Ale chyba ciężko będzie zwłaszcza przez te święte - już układam menu i zrobię same pyszności ...

No właśnie też chciała bym przytyć tak jak z córeczką ( 7kg) i już, ale teraz chyba się tak nie da , już czekam na rybkę po grecku mojej mamy i inne pyszności;-)

A ja mam brzuchol --widziałyście jaki, ale w moje spodenki wchodzę bez problemu, tylko to są biodrówki , więc na brzuszek nie zachodzą..:-)

Hej,

Ja w pierwszej ciąży startowałam od 60 kg (170cm) w dniu porodu ważylam 82Kg:szok:, czyli 22 kg na plusie. Po pół roku znów ważyłam moje 60kg :-) z tym, że duża część tej wagi ciążowej to była woda zatrzymana w organizmie, byłam bardzo opuchnięta..... butów nie byłam w stanie założyć....
Teraz znów startowałam od 60kg, w 10 tygodniu mam 62kg. Jestem ciekawa ile mi sie teraz przybierze?:baffled:

12 tydzień, 80 kg.Czyli + 1 kg w prawie ukończonym pierwszym trymestrze. Książkowo jak na pączusia. Ja się nawet nie porównuję do poprzednich ciąż- bo każda jest inna. Pierwsza +11 kg,druga -2 kg od poczęcia do porodu (niezły numer,co?) a teraz-...? Kto wie? Zachcianki trzymam na wodzy- mam refluks dwunastniczo-żołądkowy i baaaardzo ścisłą dietę.Przeszłam już jedno zapalenie żołądka w tej ciąży, jak dla mnie dość atrakcji :confused:

Jezu kobietko...jak Ty to zrobilas w tej drugiej ciazy co?? :)

reklama
Ja też ostatnio byłam zaskoczona.. wchodzę u mamy na wagę a tu dwa kilo więcej niż oststnio :D więc może tym razem przytyję więcej niż w pierwszej ciąży.. choć w sumie ja tego po sobie nie widzę (tłumaczę to sobie, że w biust mi poszło) :D, tylko trochę brzunia, ktorego rano prawie nie widać.. zaś wieczorem nieźle wywala :) Rano biegam lekka jak sarenka, a wieczorek przetaczam się z miejsca na miejsce jak pokaźny hipcio :D

Do góry