reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

Te wagi stare lekarskie (moim zdaniem najuczciwsze) czasem można spotkać jeszcze w przychodniach/poradniach dziecięcych (bo mają też miarkę do mierzenia wzrostu). W poprzednim przedszkolu w "gabinecie pielęgniarki" była też i tam się ważyłam. Może gdzieś miałabyś możliwość skorzystać, porównać ze swoją wagą domową.

Mnie lekarka nie waży. Jest waga jakby była potrzebna (też elektryczna), ale zazwyczaj tylko pytają i wpisują w kartę.

No muszę takową znaleść , bo po wczorajszym zważeniu się u gina załamałam się kompletnie ;-)

reklama
Spokojnie, przecież nawet 59 kg to chyba nie tak strasznie. Ja ostatnio tyle miałam 2 lata temu - i to po wielkich staraniach. Przy moim wzroście (154) to taka waga byłaby wskazana, ale chyba już taka moja natura :-(

u mnie w przychodni jak tak patrze to też babeczki ważą w pełnym ubraniu z butami... parodia. Ja zawsze ważę się w domu rano i podaje wagę jak przychodzę na wizytę. Wiem, że moja domowa waga dobrze waży (sprawdzałam kiedyś z taką profesjonalną wagą na siłowni). Po wczorajszym dniu pełnym emocji mam dzisiaj 68 czyli jak do tej pory +1kg.
Wczoraj rano miałam 69 i tyle też podałam Pani w przychodni... ale mnie Piękny wkurzył : "ile Ty ważysz..?? 69?? masakra!" Ja mu na to, że po ciązy mam cel 58kg, a on mówi, że chyba żartuję, przy moim wzroście to powinno być max 53:szok: powiedziałam, że chyba go coś boli bo 53kg to ja chyba w 1 kl liceum ważyłam! :(

Ale nie o tym chciałam pisać... dziewczyny mówiłam wczoraj DR, że skończył mi się kw.foliowy i kupiłam sobie zestaw. Ona na to: ŻADEN ZESTAW, od tego tylko Pani i dziecko tyjecie:szok::szok::szok::szok: nic na to nie powiedziałam, bo nie wiedziałam co. Kazała kupić i brać tylko magnez i omegę.. a ja mam witamin jeszcze na 1,5 miesiąca:( słyszałyście kiedyś coś takiego...? bo nie wie co robić:(

Smile ale kochany Facet :dry:
Ja słyszałam i zestaw mam zalecony tylko raz w tygodniu (w niedziele sobie ustaliłam, żeby pamiętać)a na co dzień magnez, żelazo i jod

Pierwsze słyszę, ze od witamin się tyle. Kurcze - to może najlepiej nic nie jeść, pić, nie przyjmować witamin, bo wszystko chemia i się tyje:-( Kurcze, a przecież nam zależy tylko na zdrowych i silnych dzieciach...

Smile - śliczny Avatar (dopiero zauważyłam) :happy2:

u mnie w przychodni jak tak patrze to też babeczki ważą w pełnym ubraniu z butami... parodia. Ja zawsze ważę się w domu rano i podaje wagę jak przychodzę na wizytę. Wiem, że moja domowa waga dobrze waży (sprawdzałam kiedyś z taką profesjonalną wagą na siłowni). Po wczorajszym dniu pełnym emocji mam dzisiaj 68 czyli jak do tej pory +1kg.
Wczoraj rano miałam 69 i tyle też podałam Pani w przychodni... ale mnie Piękny wkurzył : "ile Ty ważysz..?? 69?? masakra!" Ja mu na to, że po ciązy mam cel 58kg, a on mówi, że chyba żartuję, przy moim wzroście to powinno być max 53:szok: powiedziałam, że chyba go coś boli bo 53kg to ja chyba w 1 kl liceum ważyłam! :(

Ale nie o tym chciałam pisać... dziewczyny mówiłam wczoraj DR, że skończył mi się kw.foliowy i kupiłam sobie zestaw. Ona na to: ŻADEN ZESTAW, od tego tylko Pani i dziecko tyjecie:szok::szok::szok::szok: nic na to nie powiedziałam, bo nie wiedziałam co. Kazała kupić i brać tylko magnez i omegę.. a ja mam witamin jeszcze na 1,5 miesiąca:( słyszałyście kiedyś coś takiego...? bo nie wie co robić:(

Nie potrzebnie Twój facet Ci takie rzeczy mówi---bo wiem jak to kobiety boli, ja mam też na tym punkcie masakrę, jak mój tata ostatnio mi powiedział , że mam już dwie brody :szok::tak: To się popłakałam.....:wściekła/y:

Ostatnio czułam się taka ociężała.....do tego obejrzałam zdjęcia z 1 ciąży (+40kg na wadze) i tak się upłakała, że jestem gruba a będzie gorzej, że biedny K. nie wiedział co robić starał się jak mógł a ja i tak musiałam się wypłakać. Lubię ciążowe hormony :cool:

Mnie się też zdarza narzekać na wagę, ale muszę być silna. Bo Aro to w "komplementowaniu" mojej wagi to przebija wszystkich. "Ciążarówko", "No bo jesteś gruba" "Po ciąży to już ja się za Ciebie wezmę"- ileż to razy słyszę... :wściekła/y:
Wczoraj rozmawiałam z rodzicami i tak wspomniałam, ze mi ok. 7 kg przybyło. Mama, ze to dużo, a ojciec "a co to jest... a przytyj tak 70" :eek: Nigdy chyba nie zrozumiem mężczyzn...

reklama
Znów nadrabiam :)
U mnie start był z wagą 67kg, a dzisiaj weszłam na wagę i jest 69kg :cool: + 2kg... jak zobaczę na liczniku 70kg to będzie dla mnie:szok:, nigdy tyle nie miałam... ale już myślę o tym jak zrzucę te kilosy. Wiem, że będzie ciężko, ale MUSZĘ:) co do brzucha to panuję kupić hula hop i mieć płaski już do moich urodzin w październiku... no zobaczymy :D a od przyszłego poniedziałku (jak tylko DR pozwoli) będę chodziła na basen i ćwiczenia dla ciężarnych! ot co!
Mam podobne kółko i ćwiczyłam po ciąży, dużo kręciłam i pomogło do tego kupiłam jescze coś takiego TWISTER obrotowy DO ĆWICZEŃ masażer stóp STEPER ! (2920837788) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i też było skuteczne. Oczywiście, spacerki, trochę biegałam i doszłam prawie do wagi z przed I zostało tylko 1 na +
Teraz też mam zamiar używać tych zestawow.

Ja od początku przytyłam już 7 kg wg mojej wagi . Między moją wagą a ginki jest 4 kg różnicy :szok::szok::szok::szok: u niej waże znacznie mniej :)

Dziewczyny a jak z waszymi biustami ? ja mam katastrofe musze kolejny biustonosz wymienic :( za niedługo juz nie dostane rozmiaru :szok::-:)-(
Oj,mi się już też wylewa :szok: w sumie i fajnie bo przed ciażą to 70 A miałam a teraz 75 B i rosną:)

Ja zwariowałam u siebie w domu 55kg, dzisiaj u gina 59 kg --taka różnica????? :szok::szok::szok: Dostałam nową wagę pod choinkę. I teraz która waży prawidłowo???????

A powiedzcie mi, czy Was na wizytach też ważą w kozakach i pełnym ubraniu? Ja zawsze jestem przerażona jak widzę te cyfry na wadze :szok:- w bieliźnie ważę jakieś 2-3kg mniej :eek:

Tak i on ma elektroniczną i my w domu tez...Kurde przez te wagi nie wiem ile przytyłam,,,,

Mi też róznie pokazują wagi, moja mniej :)
Tylko, że na mojej ważę się w bieliźnie a u gin w ciuchach i bez butów, I prowadzę dwa różne schematy, na jednym i drugim przybieram mniej więcej tyle samo tylko, że u gin mam 1 czy 2 kg wiecej - ale to ważą raczej ciuchy.
A elektroniczne wagi są do Du... Moją muszę mieć w jednym miejscu i nie mogę ani milimetra poruszyć bo wskazuje już inaczej. Może pokazuje źle, ale napewno pokazuje rożnice i niestety wskaźnik pnie się w góre :(:(:( Już 3+ i idzie pod 4+ :wściekła/y::-( a tak staram się uważać z jedzeniem i jeść zdrowo. Nie jem prawie wcale słodyczy, pizze raz na 2 tyg, po 18 nic nie jem - chyba że pomarańcze, pije dużo wody i du blada, idzie wszystko w boczki :( a jeszcze 4 miesiące i to te najgorsze.
Też mam hopla na tym punkcie tym bardziej, że jak urodzimy bedzie lato ...

Do góry