reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

reklama
ja od poczatku ciąży 6,5 kilo na plusie.
Zaczynałam przy wzroście 160 cm z wagą 53 kilo.
Wg tego kalndarza wagi jestem w normie Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl
ponoc lepiej tyc po trochu i systematycznie, ale i tak musze sie pilnowac zeby nie przegiąc. W koncu 16 kilo szybciej sie zgubi po ciaży niz 20:-)
Chciaz chciałabym tak ja dziewczyny króre teraz maja tylko 2-3 kilo na plusie, fajna sprawa:)pozazdroscic:)

No to niby ja też jestem w normie, choć ciut za dużo. Co do tycia. Z własnego doświadczenia wiem, że w ciąży nabiera się dużo wody, także spokojnie. Myślę, że na prawdę jak się chce to i 20 kg się zrzuci. :)

Ja sobie kupiłam, kiedy oczu mi nie było już widać, to było 18 kg temu...
Wtedy wzięłam się trochę za siebie i starałam się przynajmniej osiągnięta wagę utrzymać :)

Ja sobie kupiłam, kiedy oczu mi nie było już widać, to było 18 kg temu...
Wtedy wzięłam się trochę za siebie i starałam się przynajmniej osiągnięta wagę utrzymać :)

No ja też mojemu mówię, że teraz by mi się przydała waga aby siebie kontrolować bardziej i patrzeć czy w miarę dobrze tyję.
Mieliśmy fajną wagę w poprzednim mieszkaniu, ale koleżanka z nami mieszkała, robiła pranie i zalała łazienkę, a potem się okazało jak się przeprowadziła , że wagę też zalała.....

Dziewczyny mnie ważą przed każdą wizytą więc nie muszę kupować wagi, a nawet jeżeli tyje więcej niz bym chciała to w koncu tylko ciąża, a nie zamierzam popadać w paranoje i sie odchudzać, niestety przytyłam dużo już, ale wiem że zrzucę bo lubię być szczupła zawsze pilnowałam się i zbędne kilogramy łatwo gubiłam, a przy dziecku będzie tyle roboty i jeszcze wróce do pracy, że napewno uda sie zrzucic:)

Wedlug tego kalkulatora to ja w normie waze :-) Ciesze sie, ze nie tyje tak jak w poprzedniej ciazy.
Moj wzrost 170 cm, waga startowa 56 kg
20 tyg. 61 kg czyli +5 kg

Mnie też ważą co trzy tygodnie , czyli na każdej wizycie.
Ja bym chociaż w domu się sprawdzała ile ważę bo nie jestem przekonana , ze po ciąży będę szczupła i wrócę do swoich 50 kg :-(

reklama
Ja się ważę w dniu wizyty w domu a potem u ginki i zawsze jest róznica 2 kilo ale wiadomo u ginki to popłudniu, po jedzeniu i w ciuchach więc stąd ta różnica;-)

Do góry