reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

reklama
Ja mam 178cm wzrostu i jak bylam młodsza chciałam być niższa,a jak mi się jakiś chłopak podobał to co najwyżej do ucha mi sięgał:)No ale Ci wysocy też się gdzieś uchowali(ufff) i mam męża co ma 190 wzrostu,tak ze jeszcze obcas założę i jest ok:) a szczupak jestem bo przed ciążą 67kg ważyłam

Dziewczyny jak tak czytam to bardzo niewiele tyjecie:-)
Pewnie dobrze, za to ja juz 71kg mam ;-/
Dla mnie to naprawde strasznie dużo ja przez 25 lat nie przekroczyłam 60kg, zawsze 56-59kg tak się moja waga wahała latem chudłam, jesienią nabierałam troszku i tak w kółko;-D
Mam 173cm wzrostu chyba tyle co mój mąż, z tym że on jest przy sobie więc zawsze się wydaje jakby był niższy, ale nie kocham go za wygląd zewnętrzny ,a za wnętrze i to jest dla mnie najcenniejsze:)
Piszecie o dopasowaniu pod względem wzrostu, uwierzcie znam pary idealnie dopasowane wizualnie, ale zupełnie nie dogadują się i potem rozwodzą! Przepraszam, ze tak pesymistycznie podchodzę do dopasowywania się pod względem wzrostu, ale kiedyś sama na to zwracałam uwagę, szukałam facetów mega przystojnym, wysokich, wysportowanych, i z takimi się spotykałam, dopóki się poprostu nie zakochałam, a wtedy malo rzeczy ma znaczenie :p

tak jak piszesz Blondi:-) jak już się czlowiek zakocha to inne rzeczy są bez znaczenia:-D Ja się śmieję ,ze ten wzrost to chyba w bonusie dostałam,pod względem charakteru jesteśmy dopasowani,prawie zawsze wszędzie i wszystko razem,nawet teściowa słucha od znajomych że fajnie,ze takie zgrane małżeństwo:-)

Ja ostatnio też 71kg(czyli)4 na plusie od początku:-D no ciekawe o ile waga 20 go.Mam wizytę u ginka.A apetyt coraz większy jest:happy:

Dziewczyny mój ma 178 cm także też spory jak na mnie. Co do charakteru, heh kiedyś moja koleżanka powiedziała mojemu mężowi, że ma ogromne szczęście, że jest ze mną bo tylko ja mogę wytrzymać to jego zachowanie. Ma dużo racji:-). A najfajniejsze, że 3 lata przed ślubem mydlił mi oczy strasznie i nie powiem, naiwna byłam bo uwierzyłam. No ale tragicznie nie jest. JUż się przyzwyczaiłam, że on ma swój Świat i swoje życie. Ma 10 pomysłów na raz na życie i nigdy, nigdzie długo nie zagrzeje, także czasami mam go bardzo mało w domu. Obiecałam sobie, że jak dzieci podrosną to ja też wyruszę w Świat i może spotkamy się póżniej na emeryturze jak dożyjemy:-D i wtedy spokojnie będziemy codziennie się przy sobie budzić i chodzić za rączkę. Co obecnie jest niemożliwe, choć czasami za rączkę chodzimy jak przyjeżdża z tras:)

Dziewczyny ja przed pierwsza ciążą ważyłam 52 kg przy wzroście 164 cm i do porodu przytyłam 26 kilo:szok:
Teraz startowałam z wagą 63 i na razie mam 2 kilo na plusie.
Muszę się pilnować żeby przybrac jak najmniej to może po drugim dziecku w końcu uda mi się zrzucić.
Też chciałabym jeszcze jakoś wyglądać...

reklama
Dziewczyny ja przed pierwsza ciążą ważyłam 52 kg przy wzroście 164 cm i do porodu przytyłam 26 kilo:szok:
Teraz startowałam z wagą 63 i na razie mam 2 kilo na plusie.
Muszę się pilnować żeby przybrac jak najmniej to może po drugim dziecku w końcu uda mi się zrzucić.
Też chciałabym jeszcze jakoś wyglądać...

oj może się uda, ale troszkę mnie przeraziłaś. ja mam 164 cm wzrostu, przed ciążą ważyłam 50kg, teraz nie wiem, ale tydzień temu już 54 kg boje się , że przytyję za dużo, nie wyobrażam sobie potem po porodzie ważyć więcej niż 52kg , ale czy uda się spaść :-(

a duży odstęp miałaś między ciążami?

Do góry