reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza uroda po porodzie

Zawsze miałam nieregularne @- co 3tyg, 3 m-ce lub nawet pół roku (!). Z jednej strony wygodne, z drugiej strony zawsze musiałam być przygotowana na niespodziankę :/ Do ginekologa trafiłam dopiero, jak podjęłam decyzję o współżyciu i źle trafiłam, bo dostałam tabletki anty bez badań. Pozornie było ok, krwawienia były co miesiąc, ale po jakimś czasie postanowiłam zrezygnować z tabletek i wtedy okazało się, że @ nie wraca. (rok 2005) Zmieniłam gina, ale przywrócenie ziołowymi tabletkami nic nie dało i znowu dostałam tabletki anty, tylko inne. Po odstawieniu znowu @ ani widu, ani słychu. Podejrzewano niedoczynność jajników (choć moim zdaniem poziom hormonów był ok) i leczenie przed planowaną ciążą, bo mogły pojawić się problemy z zajściem. I tak przez 5lat w sumie nie miałam @, ale z owulacją wszystko w porządku, bo w ciążę zaszłam bez problemu już w drugim miesiącu starań :D

reklama
wiem coś o tym :/ sama miałam okres bardzo nieregularny ale u mnie to było spowodowane PCO - właśnie po antykoncepcji. O dziwo torbiele na jajnikach zniknęły wraz z pojawieniem się Julki :) jeszcze jako malutkiej kruszynki i do tej pory nie wróciły :D

laski pomocy, od dwoch mc wychodza mi na policzkach i powiekach wielkie szorstkie czerwone plamy - nie zmienilam kosmetykow, nie maam alergii, kremuje i zluszczam to gowno ,ale nic nie schodzi :(

zaden fluid tego nie pokrywa...co to kur... jest???

laski pomocy, od dwoch mc wychodza mi na policzkach i powiekach wielkie szorstkie czerwone plamy - nie zmienilam kosmetykow, nie maam alergii, kremuje i zluszczam to gowno ,ale nic nie schodzi :(

zaden fluid tego nie pokrywa...co to kur... jest???
moze uczulenie na wodę z kranu? jak u nas czyścili rurociągi to woda śmierdziała jakimś chlorem i wtedy miałam strasznie wysuszoną skórę. Ale chyba najlepiej będzie odwiedzić dermatologa.

moze uczulenie na wodę z kranu? jak u nas czyścili rurociągi to woda śmierdziała jakimś chlorem i wtedy miałam strasznie wysuszoną skórę. Ale chyba najlepiej będzie odwiedzić dermatologa.
w sumie wode z krAnu pije ciagle...
kurde tu nawet takiego lekarza nie ma

Ostatnia edycja:
i stało się...przyszła dzis @, dokładnie 5 miesięcy po porodzie, co do dnia, eh to było wspaniałe 14 miesięcy bez @, aż sie nie mogę doczekać kolejnej ciąży, żeby znów być wolna od tego... ;)

reklama
Brodawki tylko maściami które dzidzi może zlizać, ale cycuszki możesz posmarować delikatnym balsamem który używałaś w ciąży omijając brodawki i ich okolice ;)

Do góry