reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza uroda po porodzie

Zawsze miałam nieregularne @- co 3tyg, 3 m-ce lub nawet pół roku (!). Z jednej strony wygodne, z drugiej strony zawsze musiałam być przygotowana na niespodziankę :/ Do ginekologa trafiłam dopiero, jak podjęłam decyzję o współżyciu i źle trafiłam, bo dostałam tabletki anty bez badań. Pozornie było ok, krwawienia były co miesiąc, ale po jakimś czasie postanowiłam zrezygnować z tabletek i wtedy okazało się, że @ nie wraca. (rok 2005) Zmieniłam gina, ale przywrócenie ziołowymi tabletkami nic nie dało i znowu dostałam tabletki anty, tylko inne. Po odstawieniu znowu @ ani widu, ani słychu. Podejrzewano niedoczynność jajników (choć moim zdaniem poziom hormonów był ok) i leczenie przed planowaną ciążą, bo mogły pojawić się problemy z zajściem. I tak przez 5lat w sumie nie miałam @, ale z owulacją wszystko w porządku, bo w ciążę zaszłam bez problemu już w drugim miesiącu starań :D

reklama
wiem coś o tym :/ sama miałam okres bardzo nieregularny ale u mnie to było spowodowane PCO - właśnie po antykoncepcji. O dziwo torbiele na jajnikach zniknęły wraz z pojawieniem się Julki :) jeszcze jako malutkiej kruszynki i do tej pory nie wróciły :D

laski pomocy, od dwoch mc wychodza mi na policzkach i powiekach wielkie szorstkie czerwone plamy - nie zmienilam kosmetykow, nie maam alergii, kremuje i zluszczam to gowno ,ale nic nie schodzi :(

zaden fluid tego nie pokrywa...co to kur... jest???

laski pomocy, od dwoch mc wychodza mi na policzkach i powiekach wielkie szorstkie czerwone plamy - nie zmienilam kosmetykow, nie maam alergii, kremuje i zluszczam to gowno ,ale nic nie schodzi :(

zaden fluid tego nie pokrywa...co to kur... jest???
moze uczulenie na wodę z kranu? jak u nas czyścili rurociągi to woda śmierdziała jakimś chlorem i wtedy miałam strasznie wysuszoną skórę. Ale chyba najlepiej będzie odwiedzić dermatologa.

moze uczulenie na wodę z kranu? jak u nas czyścili rurociągi to woda śmierdziała jakimś chlorem i wtedy miałam strasznie wysuszoną skórę. Ale chyba najlepiej będzie odwiedzić dermatologa.
w sumie wode z krAnu pije ciagle...
kurde tu nawet takiego lekarza nie ma

Ostatnia edycja:
i stało się...przyszła dzis @, dokładnie 5 miesięcy po porodzie, co do dnia, eh to było wspaniałe 14 miesięcy bez @, aż sie nie mogę doczekać kolejnej ciąży, żeby znów być wolna od tego... ;)

reklama
Brodawki tylko maściami które dzidzi może zlizać, ale cycuszki możesz posmarować delikatnym balsamem który używałaś w ciąży omijając brodawki i ich okolice ;)

Do góry