reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza uroda po porodzie

mam takie pytanko, czy którejś z Was dokucza kość ogonowa? mnie przy siadaniu nieraz coś tam tak zaboli, że potem odruchowo na półdupku siadam, a nie centralnie. miałam tak po porodzie, ale tłumaczyłam sobie, że wszystko jest podrażnione/poruszone porodem, a teraz 5 miesięcy minęło, a ta atrakcja minąć nie chce.

reklama
mam takie pytanko, czy którejś z Was dokucza kość ogonowa? mnie przy siadaniu nieraz coś tam tak zaboli, że potem odruchowo na półdupku siadam, a nie centralnie. miałam tak po porodzie, ale tłumaczyłam sobie, że wszystko jest podrażnione/poruszone porodem, a teraz 5 miesięcy minęło, a ta atrakcja minąć nie chce.

Ja tak czasami ma, ale nigdy kiedy dużo chodziłam lub pracowałam. Mój się śmieje, że to z zasiedzenie mnie ta kość ogonowa boli :-)

Kupiłam sobie ten szampon BioWax, ale jestem rozczarowana, bo mało nie kosztował, a użyłam go 3 razy i za każdym razem włosy były bardzo obciążone i wyglądały na tłuste:wściekła/y:
Bio-Wax szampon do włosów suchych z proteinami mlecznymi. :: Herbamed.pl
Męczyłam się z tymi moimi wypadającymi i skołtunionymi włosami, włosy wypadały mi garściami, a teraz od dłuższego czasu mam mocniejsze włosy niż przed ciążą:szok: Tylko nie jestem pewna, czy na pewno za sprawą tego specyfiku;-) :
BioOgrody Wyci�g ze Skrzypu Polnego i Pokrzywy suplement diety - por�wnaj ceny, zobacz opinie i recenzje
Brałam i biorę Feminatal N, wcześniej przez chyba 2miesiące brałam dodatkowo wyciąg z samego skrzypu. Potem farmaceutka z apteki sprzedała mi ten wyciąg z pokrzywy i skrzypu (mogę brać go równocześnie z Feminatalem) i po niecałych 2 tygodniach włosy przestały mi wypadać:szok:
Może się już skończył czas wypadania włosów po ciąży, może to nareszcie efekt 2-miesięcznego łykania samego skrzypu:confused: bo aż mi się nie chce wierzyć żeby w 2 tygodnie był taki efekt.

W zasadzie to nie wiedziałam gdzie się o to zapytać żeby nie przepadło :-)
5 marca idę na ostatki i potrzebna mi opalenizna :-D :-D Znacie jakieś sprawdzone sposoby?? Solarium odpada, mam strasznie suchą skórę i nie chce jej jeszcze naświetlać. Znacie jakieś sprawdzone kremy, lub coś w tym stylu. Trochę się boje samoopalacza bo kiedy robiłam ostatnio jakieś 8 lat temu to miałam plamy :-) ale pewnie od tamtego czasu się sporo zmieniło :-)

Anecznik- zmieszaj samoopalacz z balsamem do ciała, a na twarz z kremem nawilzającym i tak sie smaruj. No i po posmarowaniu poczekaj az zupełnie wyschniesz bo jak się walniesz do wyrka to bedziesz potem w łaty..

Anecznik- zmieszaj samoopalacz z balsamem do ciała, a na twarz z kremem nawilzającym i tak sie smaruj. No i po posmarowaniu poczekaj az zupełnie wyschniesz bo jak się walniesz do wyrka to bedziesz potem w łaty..

Jakie proporcje?? pół na pół czy więcej samoopalacza?? Masz jakiś sprawdzony?? Ile dni wcześniej najlepiej?? Z twarzą chyba nie będę ryzykować, najwyżej dam jakiś ciemniejszy podkład.

Tak gdzies pół na pól. Ja bym sie posmarowała przez 3 kolejne dni przed imprezą. Samoopalacz Garniera jakiś kiedys miałam, a do twarzy Vichy.

Moje koleżanki używały pończoch w sprayu, rewelacyjny efekt :tak: sally hansen chyba, ale nie jestem pewna, bo to 1,5 roku temu było :-D

reklama
widziałam ten wynalazek, świetny pomysł na upały :-) Ja muszę coś zrobić z górną częścią ciała bo sukienka jest mocno wycięta no i na ramionczkach

Do góry