reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasza testy, usg, wizyty :-)

Ja kiedys slyszalam, ze w przypadku bliźniąt jednojajowych nie maja wplywu geny. Jedynie dwujajowych moga swiadczyc o przekazywnej przez kobiety zdolnosci do poliowulacji (wyrzucania w jednej owulacji paru jajeczek).

reklama
Cyntia z ust mi to wyjęłaś. Na bliźnięta jednojajowe każdy ma takie same szanse. To czysty przypadek:-) w rodzinie nie ma żadnych.

Pauli dziś 6 tygodni 0 dni. Z usg pęcherzyk jest na 5 tygodni 5 dni a dzidziusie 5 tygodni 6 dni więc wszystko praktycznie idealnie.

To i moja kolej. Na chwilę obecną spodziewam się bliźniąt jednojajowych! Mają po 3 mm i jednemu już bije serduszko. Za dwa tygodnie wizyta kontrolna i założenie karty ciąży. Oby wszystko było dobrze. A tu zdjęcie. Przy pecherzyku żółtkowym widać dwa malutkie przecinki jeden pod drugim

Wow gratulacje [emoji122][emoji122][emoji122]
To chyba pierwsze blizniaki na Kwietniowkach !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cyntia z ust mi to wyjęłaś. Na bliźnięta jednojajowe każdy ma takie same szanse. To czysty przypadek:-) w rodzinie nie ma żadnych.

Pauli dziś 6 tygodni 0 dni. Z usg pęcherzyk jest na 5 tygodni 5 dni a dzidziusie 5 tygodni 6 dni więc wszystko praktycznie idealnie.
Ja tez mam następny termin w 6t0d wiec po cichutku liczę ze i u mnie będzie juz serduszko. ;)

Kuzynka ma blizniaczki jednojajowe, sama ma również siostre blizniaczke, wiec moze jednak geny moga troche pomoc.
Tak na marginesie uwielbiam te bliźniaczki, to taka słodkośc razy dwa, tez bym chciala takie ;)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

O rety. To moje pierwsze zdjęcie na tym forum. Chyba jednak nie umiem go wgrać. Ale spróbuję raz jeszcze.

1g0w9e.jpg

Druga próba. 6t6d, maluch ma ponad 1 cm. Serduszko pięknie bije.

reklama
Gratuluję ;) super ;)gdy odczytalam moja betę która wzrosła 4 krotnie i lekarz powiedział ze może bliźniaki to licY łam nawet na to ze się pojawia ;) ale póki co mówi ze nie może stwierdzić czy byłoby ich dwoje ale raczej jedno....
patrząc na twe zdjęcie nie mogę zaczaic gdzie widać dwa zarodki....?;) sorki za 0yta nie ale nie wiem
To i moja kolej. Na chwilę obecną spodziewam się bliźniąt jednojajowych! Mają po 3 mm i jednemu już bije serduszko. Za dwa tygodnie wizyta kontrolna i założenie karty ciąży. Oby wszystko było dobrze. A tu zdjęcie. Przy pecherzyku żółtkowym widać dwa malutkie przecinki jeden pod drugim

Do góry