reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza testy, usg, wizyty :-)

Tynka mój Babel jest 8 dni młodszy niż om :)

2fwa3e3knqytd1p8.png
dqpr3e5ew75wg1jw.png

reklama
Hej:-) melduję, że maluszek jest jeden ale za to piękny i silny. Ze względu na moją późną owulację termin porodu z USG wychodzi na 1 maja. Małe ma 12 mm , a serduszko bije 164 razy na minutę. A to zdjęcie mojego spełniającego się marzenia.
Cudo [emoji7] tez mam termin na 1 maja [emoji4] na ostatnim usg zarodeczek byl jeszcze malenki, dopiero za ponad dwa tygodnie zobacze znowu, juz sie nie mogę doczekać [emoji3]

Tynka miałam podobna sytuację w poprzedniej ciąży, najpierw termin był z om przez jakiś czas, a potem, że jakby ciaza młodsza. W 3 trymestrze tak zaczęła nadrabiac, że urodziła się 3800g.

Napisane na SM-T211 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny bardzo mnie pocieszylyście :-) od razu lepiej się poczułam. Lekarz powiedział, że moja fasola wygląda bardzo zdrowo i wszystko jest dobrze. O wielkości nawet nie wspomniał i powiedział, że dla niego i tak liczy się tylko termin z OM i na karcie ciąży mam wpisane 26.04.16r. Pewnie jakby było z dwa tygodnie różnicy to by na to zwrócił uwagę.

Z ciekawostek to usłyszałam jeszcze, że jeśli pojawi się plamienie to mam nie panikowac, bo teraz małe bardzo szybko rośnie wraz z łożyskiem i może rozrywać naczynka w macicy.

Tynka - spokojnie :) Zobacz na moje usg w watku z badaniami (na 6 str). U mnie byl 7 tydz 1 dz, a maluszek mial 10,9 mm (usg oszacowało na 7 tydz 2 dz). Super wynik :) Ja myślę, ze kazdy aparat ma wgrane jakies swoje statystyki i tyle.
A swoja droga zobaczysz sama jak teraz z kazdym tygodniem beda sie wahac wyniki :)

Dzięki dziewczyny bardzo mnie pocieszylyście :-) od razu lepiej się poczułam. Lekarz powiedział, że moja fasola wygląda bardzo zdrowo i wszystko jest dobrze. O wielkości nawet nie wspomniał i powiedział, że dla niego i tak liczy się tylko termin z OM i na karcie ciąży mam wpisane 26.04.16r. Pewnie jakby było z dwa tygodnie różnicy to by na to zwrócił uwagę.

Z ciekawostek to usłyszałam jeszcze, że jeśli pojawi się plamienie to mam nie panikowac, bo teraz małe bardzo szybko rośnie wraz z łożyskiem i może rozrywać naczynka w macicy.
Ja w pierwszej ciąży miałam roznice aż o tydzień. A corka urodziła sie z roznica 3 tyg ale zdrowa jak kon.

Cyntia też myślę, że to właśnie takie statystyki aparatu i na innym usg ten sam pomiar mógłby wskazywać np. 7+4 i wtedy to mały byłby tylko 2 dni mniejszy:-)

reklama
Z resztą dziewczyny owulacja owulacji nierówna. Jak zaszłam w ciążę z synem owulacje miałam 4 dni po miesiączce przy cyklach 35 dniowych... Teraz wychodzi na to że owulacje miałam tydzień przed końcem cyklu :)

2fwa3e3knqytd1p8.png
dqpr3e5ew75wg1jw.png

Do góry