reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nastroje i humorki :)))

Asiu, ja mam termin ustalony na 27.05 (ale zostalam u czerwcoweczek :D ) wiec kto wie, moze sie zalapie na dzien matki w tym roku hehehe ;D
moja mama urodzila sie 25.05 wiec zaraz nastepnego dnia zafundowala swojej mamie dzien matki :laugh:

reklama
Niesamowity zbieg okoliczności :D A może dzidziuś urodzi się w urodziny Twojej mamy ?!? ::) Podwójne świętowanie!

Agataje ciekawe czy będziesz pierwsza na liście mamuś, a ja już się nie mogę doczekać. Ciąża stanowczo powinna być krótsza ;D
A tak wogóle dziewczynki to straszna cisza na tym forum. Mało nas strasznie pisze. Zapracowane dziewczynki :mad: :mad: :mad:

Sumko i bedzie z czasem jeszcze ciszej bo kazda bedzie moscic gniazdko dla maluszka, prac ubranka i pieluchy, potem prasowac, pakowac i przygotowywac sie. A zobaczycie jak bedzie cicho po czerwcu ;D ;D ;D

no tez jestem ciekawa kiedy sie moja dzidzia urodzi i w ogole kto bedzie pierwszy i......tez nie moge sie doczekac, zeby juz rodzic hehe
wiadomo, ze teraz to jeszcze troche spokoju mamy itp, ale brzuszki to juz giganciki sie robia i jak np spie na prawym boku, to ktos mnie tam intensywnie kopie hehe
no ale potem to dopiero dostaniemy w kosc od maluchow hihi ;D

w ogole to dzisiaj minelo mi 29tygodni wiec zaczal sie 30sty!!!!!WOOOW!!!! coraz blizej :D

tez cos widze, ze troche cisza na naszych czerwcowkach, ale moze poprostu kobitki umieja sobie dozowac internet w zdrowych dawkach hehe, ja jak tylko sie przeprowadze na nowe mieszkanie to zaraz zapytam czy nie moga wczesniej przyjsc mi zainstalowac :D a teraz to ciezko mi sie pisze bo z powodu rozkreconego biurka komp stoi na niziutkim stoliczku przy lozku i nijak sobie wygodnej pozycji nie moge znalesc :////

Ja po całym dniu przed komputerem w pracy mam taki wstręt do niego, że nasz komputer kazałam mężowi wywieźć do teściów, bo i tak nie był używany, a tylko sie kurzył. Tak więc siędzę tu, na bb, tylko w godzinach pracy... I tak teraz myślę, że na macierzyńskim pewnie zatęsknię... I zupełnie nie będę wiedziała, co się u Was dzieje!! Będę musiała jakoś wpaść gdzieś na neta, bo nie wytrzymam i będę musiała obejrzeć Wasze Maluszki i dowiedzieć się, co i jak... Ale tak naprawdę to wrócę dopiero po 4 miesiącach macierzyńskiego przed kompa - no chyba, że uda się wystarczająco szybko rządowi wprowadzić w życie jego wydłużenie, to może nawet później... Ciekawe, jak sie to teraz potoczy... Bo szumu robia wiele...

Ja też raczej do południa korzystam z komputera. Co do narodzin, to czytałam że kobiety z niedowagą (przed ciążą ) rodzą przedwcześnie. Ja się do nich zaliczam. Teraz też nie tyję specjalnie. Mam nadzieję że wszystkie urodzimy w terminie i będziemy się cieszyć wspólnie ;D

O co do tego urodzenia w terminie , to ja się stanowczo wyłamuję. ;D Bartuś urodził się w 42 tygodniu ciąży więc myślę, że teraz mi się te 2 tygodnie gratis należą, i że urodzę w 38 tc. ;D ;D ;D ;D bo tak patrząc obiektywnie to moja pierwsza ciąża trwała miesiąc dłużej niż u innych ;D

Mi sie tez cos wydaje ze urodze przed terminem...
a jak w terminie to bedzie niezle:29 czerwiec to urodziny mojej mamy, imieniny meza i imieniny taty:))))
Ja sie szykuje do malowania, pare dni spedze u rodzicow ale bede do Was zagladac
:))))

reklama
Ja mam termin na 06.06, a 28.05 mamy z mężem rocznicę ślubu!! Jak się Ola pospieszy, to nam ładny prezent zrobi :) A poza tym na przełomie maja/czerwca sporo osób w mojej rodzinie i wśród znajomych sie rodziło, więc jest też szansa, że sie w inne święto wstrzeli :)

A tak poważnie, to statystycznie tylko 5% porodów jest dokładnie w terminie, aż 70% po terminie i 25% przed terminem - wyczytałam to w jakiejś gazecie o dzieciach, chyba w "Twoje 9 miesięcy"... Tak więc może będzie trzeba dłużej poczekać, niż sobie liczymy...

Do góry