reklama
Wiatraki
Fanka BB :)
W Chinach od połowy listopada, dopiero teraz, po 4! miesiącach zaczyna się poprawiać. We Włoszech pod koniec stycznia.Aniaslu, a mam takie pytanie. Kiedy wykryto pierwszy przypadek we Włoszech? Jak długo oni się mierzą z tą chorobą?
@Jagna8 we Włoszech pierwsze 3 wypadki potwierdzono dokładnie miesiąc temu; 15. lutego. Początkowo Włosi zignorowali zalecenia, a zamknięcie szkół itd. potraktowali , jako świetny pomysł na spędzanie czasu w galeriach handlowych, spotkaniach towarzyskich, itp. Potem ruszyła lawina.
I na dobranoc- DOBRA WIADOMOŚĆ!
Mamy 13 ozdrowieńców. To jest dobra informacja. Będziemy mieli coraz lepsze, bo nasze służby są coraz bardziej sprawne, coraz bardziej doświadczone - powiedział Jarosław Pinkas, Główny Inspektor Sanitarny.
I na dobranoc- DOBRA WIADOMOŚĆ!
Mamy 13 ozdrowieńców. To jest dobra informacja. Będziemy mieli coraz lepsze, bo nasze służby są coraz bardziej sprawne, coraz bardziej doświadczone - powiedział Jarosław Pinkas, Główny Inspektor Sanitarny.
Dziewczyny ja tak tylko wrzucę - mamaginekolog właśnie wrzuca instastory na instagramie ( na profilu fundacjaernesta) i odpowiada na pytania związane z koronawirusem i ciążą i jakie są zalecenia itp. Może komuś się przyda sama tez oglądam może cos ciekawego się dowiem
PONIEDZIAŁEK:
Minister Zdrowia Francji na Twitterze umieścił info, że podawanie niesterydowych leków przeciwzapalnych , np. ibuprofenu może zaostrzyć objawy u pacjentów z COVID -19. Proponuje podawanie paracetamolu, ale ostrzega, żeby nie przedawkować. Brytyjski specjalista John Campbell popiera słowa ministra mówiąc, że podczas gorączki i stanu zapalnego organizmu niesterydowe leki przeciwzapalne mogą wywołać więcej komplikacji, dlatego spytajcie lekarzy. Podaję na wszelki wypadek. Polskie Ministerstwo Zdrowia się jeszcze nie odniosło do tego.
Minister Zdrowia Francji na Twitterze umieścił info, że podawanie niesterydowych leków przeciwzapalnych , np. ibuprofenu może zaostrzyć objawy u pacjentów z COVID -19. Proponuje podawanie paracetamolu, ale ostrzega, żeby nie przedawkować. Brytyjski specjalista John Campbell popiera słowa ministra mówiąc, że podczas gorączki i stanu zapalnego organizmu niesterydowe leki przeciwzapalne mogą wywołać więcej komplikacji, dlatego spytajcie lekarzy. Podaję na wszelki wypadek. Polskie Ministerstwo Zdrowia się jeszcze nie odniosło do tego.
Słyszałam już o tym. Niestety Helenki paracetamol nie rusza. Jedynie ibuprofen. I co tu zrobić. Jej ciągle gorączka nie odpuszcza
PONIEDZIAŁEK:
reklama
Niestety nie bardzo. W piątek widział ją lekarz i twierdził, że jest lepiej. Tylko ja tego lepiej nie widzę. Chociaż je troszkę więcej, ale dobrze nie jest. Mam w razie czego antybiotyk i bije się z myślami czy podać, czy poczekać jeszcze. No i w takich warunkach to się z tego robi problem.
Zobaczę jak minie noc. Posłucham jutro czy kaszle i zdecyduje co dalej. Już jestem zmęczona tym, że ciągle sama muszę walczyć o jej zdrowie
Zobaczę jak minie noc. Posłucham jutro czy kaszle i zdecyduje co dalej. Już jestem zmęczona tym, że ciągle sama muszę walczyć o jej zdrowie
@Destino a masz szansę, żeby przyszedł do was lekarz i ją obejrzał?