reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najważniejsze wiadomości o koronawirusie. Aktualizacja na bieżąco.

Z myślą o was przygotowaliśmy grafikę. Na podstawie WHO; CDC i Ministerstwa Zdrowia
covid-czy-grypa-1100x1600.png

reklama
Aniaslu, a mam takie pytanie. Kiedy wykryto pierwszy przypadek we Włoszech? Jak długo oni się mierzą z tą chorobą?

@Jagna8 we Włoszech pierwsze 3 wypadki potwierdzono dokładnie miesiąc temu; 15. lutego. Początkowo Włosi zignorowali zalecenia, a zamknięcie szkół itd. potraktowali , jako świetny pomysł na spędzanie czasu w galeriach handlowych, spotkaniach towarzyskich, itp. Potem ruszyła lawina.

I na dobranoc- DOBRA WIADOMOŚĆ!
Mamy 13 ozdrowieńców. To jest dobra informacja. Będziemy mieli coraz lepsze, bo nasze służby są coraz bardziej sprawne, coraz bardziej doświadczone - powiedział Jarosław Pinkas, Główny Inspektor Sanitarny.

Dziewczyny ja tak tylko wrzucę - mamaginekolog właśnie wrzuca instastory na instagramie ( na profilu fundacjaernesta) i odpowiada na pytania związane z koronawirusem i ciążą i jakie są zalecenia itp. Może komuś się przyda :) sama tez oglądam może cos ciekawego się dowiem :)

PONIEDZIAŁEK:
Minister Zdrowia Francji na Twitterze umieścił info, że podawanie niesterydowych leków przeciwzapalnych , np. ibuprofenu może zaostrzyć objawy u pacjentów z COVID -19. Proponuje podawanie paracetamolu, ale ostrzega, żeby nie przedawkować. Brytyjski specjalista John Campbell popiera słowa ministra mówiąc, że podczas gorączki i stanu zapalnego organizmu niesterydowe leki przeciwzapalne mogą wywołać więcej komplikacji, dlatego spytajcie lekarzy. Podaję na wszelki wypadek. Polskie Ministerstwo Zdrowia się jeszcze nie odniosło do tego.

Słyszałam już o tym. Niestety Helenki paracetamol nie rusza. Jedynie ibuprofen. I co tu zrobić. Jej ciągle gorączka nie odpuszcza
PONIEDZIAŁEK:
Minister Zdrowia Francji na Twitterze umieścił info, że podawanie niesterydowych leków przeciwzapalnych , np. ibuprofenu może zaostrzyć objawy u pacjentów z COVID -19. Proponuje podawanie paracetamolu, ale ostrzega, żeby nie przedawkować. Brytyjski specjalista John Campbell popiera słowa ministra mówiąc, że podczas gorączki i stanu zapalnego organizmu niesterydowe leki przeciwzapalne mogą wywołać więcej komplikacji, dlatego spytajcie lekarzy. Podaję na wszelki wypadek. Polskie Ministerstwo Zdrowia się jeszcze nie odniosło do tego.

reklama
Niestety nie bardzo. W piątek widział ją lekarz i twierdził, że jest lepiej. Tylko ja tego lepiej nie widzę. Chociaż je troszkę więcej, ale dobrze nie jest. Mam w razie czego antybiotyk i bije się z myślami czy podać, czy poczekać jeszcze. No i w takich warunkach to się z tego robi problem.
Zobaczę jak minie noc. Posłucham jutro czy kaszle i zdecyduje co dalej. Już jestem zmęczona tym, że ciągle sama muszę walczyć o jej zdrowie
@Destino a masz szansę, żeby przyszedł do was lekarz i ją obejrzał?

Do góry