reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najlepsze teksty dotyczące dzieci i macierzyństwa; złote rady

reklama
Omg. Koleżanka nakryła swoją matkę, jak 4 miesięcznej córce kawę dawała na łyżeczce. Na ostrą reakcję koleżanki, jej matka odpowiedziała "tobie też dawałam i nic ci nie jest".
Ja nakryłam męża siostrę jak mojej najmłodszej 3 miesięcznej córce mięsa z kurczaka do buźki ładowała 😤 ooo jaka byłam wściekła, od razu wiązana poszła i od tej pory nie zostawiam żadnego ze swoich dzieci pod jej opieką nawet na chwilę, oczywiście gadka typu " ja swoim chłopakom dawałam wszystko od 3 miesiąca i żyją, to jak im się nic nie stało to i jej się nic nie stanie, niech sobie popróbuje";
Kolejna "złota rada" od tej samej osoby to aby córkę wkładać do chodzika bo ona już taka sztywna i główkę trzyma a niech się uczy chodzić, bo moje chłopaki to 8 miesiecy mieli jak chodzili ( dobrze, że chodzika nie mam bo sama chciałaby spróbować włożyć).

Ja nakryłam męża siostrę jak mojej najmłodszej 3 miesięcznej córce mięsa z kurczaka do buźki ładowała 😤 ooo jaka byłam wściekła, od razu wiązana poszła i od tej pory nie zostawiam żadnego ze swoich dzieci pod jej opieką nawet na chwilę, oczywiście gadka typu " ja swoim chłopakom dawałam wszystko od 3 miesiąca i żyją, to jak im się nic nie stało to i jej się nic nie stanie, niech sobie popróbuje";
Kolejna "złota rada" od tej samej osoby to aby córkę wkładać do chodzika bo ona już taka sztywna i główkę trzyma a niech się uczy chodzić, bo moje chłopaki to 8 miesiecy mieli jak chodzili ( dobrze, że chodzika nie mam bo sama chciałaby spróbować włożyć).
moja teściowa na tekst że my nie chcemy chodzika stwierdziła, że ona i tak kupi i że przecież dziecko nie ma w nim być cały dzień, tylko kilka minut, ona miała 5 dzieci i żadno krzywych nóżek nie miało, swojej pierwszej wnuczce też kupiła "taki super był bo i światełka i zabawek tyle i bajerow"🤦‍♀️

Czy to normalne, że nikt mi niczego nie doradza?🙂 na Wielkanoc dziwnie na mnie patrzyli, bo nie chciałam coli i słodyczy, ale słowa nikt nie powiedział🙂 No, ale ja jeszcze sie nasłucham... Dopiero 4 miesiąc 😁

O z tym fotelikiem to samo mam!!
"Po co kupujesz droższy skoro masz 3w1", za cholere nie dociera do mojej mamy, że ten fotelik antymandatowy się nie nadaje do samochodu. A najlepsze, że już planuje ze od 3 miesiaca życia bedzie herbatka ziolowa, woda, itp. Jeszcze chodzik, a jak powiedziałam ze nie to "jesteś głupia, Ty sie na tym wszystkim wychowałaś i co?". No i nic.

Ubranka mi dali po jednym dzieciaczku, zadbane naprawdę, ale po 4-8szt. każdego rozmiaru i "przecież Ci tyle wystarczy, bedziesz prać rączkami codziennie i powinno być ok", nie dociera. Dokupuje zeby miec chociaz 10-12szt.

A od teściowej "daj dziecku jeść, bo głodne jest" gdzie ja jestem w ciąży, ale mam zrec za 2 nie dla dwóch. No jak mnie to irytuje. ;)

No i znowu moja mama, bo planują przyjechac w odwiedziny to moja siostra chce tak około tygodnia po porodzie a moja mama "Nieee. Nieee. Po 3 tygodniach dopiero pojedziemy, bo ona nie moze wychodzić z nim" co z tego, ze bedzie 30* i planuje wyjsc z dzieckiem po 4-7dniach. Nie dociera...

reklama
U mnie są uwagi po co wydaje tyle pieniędzy na buty, fotelik itp. Buty można kupić używane, fotelik w Auchanie, czemu ja tak histeryzuje 😆
U nas też teściowa mówila , że po co nowy wózek jak możemy wziasc po dzieciach męża 🤦 największą satysfakcję miałam mówiąc kiedy się ktoś mnie pytał w jej obecności ile daliśmy za wózek , z resztą wiedzieliśmy że przyda nam się jeszcze 😂

Do góry