reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najczęstsze imiona 2010

Noo strasznie dużo tych Julek , Oliwek , Len - się narobiło...
też mam jakoś "niesmak" do imienia Julia...
a jeśli chodzi o męskie to często jest Kacper( sama chcialam tak dac na imie jakby byl chlopczyk;) ) , Franek, Mikołaj, Antoś, Jaś ( takie "staroświeckie" bardziej teraz dają mamy swoim pociechom imionka)

Ja swojej daję KORNELIA i bardzo się z tego cieszę, bo mało ich jest :) to nie będzie aż takiego problemu... a mi się bardzo podoba te imię.

reklama
Noo strasznie dużo tych Julek , Oliwek , Len - się narobiło...
też mam jakoś "niesmak" do imienia Julia...
a jeśli chodzi o męskie to często jest Kacper( sama chcialam tak dac na imie jakby byl chlopczyk;) ) , Franek, Mikołaj, Antoś, Jaś ( takie "staroświeckie" bardziej teraz dają mamy swoim pociechom imionka)

Ja swojej daję KORNELIA i bardzo się z tego cieszę, bo mało ich jest :) to nie będzie aż takiego problemu... a mi się bardzo podoba te imię.

moja mama ma kolezanke kornelie ladne imie i mowia do niej nela:-D no i teraz malo spotykane imie:-D

A ja jak leżałam na porodówce, to na 11 dzieci było aż 5 Emilek. :szok:....ponoć bum na to imię. Julia tez mi się nie podobało..No i Antoninek jest tez zatrzęsienie w tym roku...
A ja miałam być Kornelią,. ale u mojego taty nie przeszło :)))

też zauważyłam że same Kubusie, Wiktorki, Oliwierki, Wiktorie, Oliwie,Nicole, Julie i Zuzie,...

wiec tak na odmiane moja dziunia bedzie Nadia:p jak narazie u nas "na podwórku" nie ma jeszcze zadnej...:)

Pozdrowienia:):-D

też zauważyłam że same Kubusie, Wiktorki, Oliwierki, Wiktorie, Oliwie,Nicole, Julie i Zuzie,...

wiec tak na odmiane moja dziunia bedzie Nadia:p jak narazie u nas "na podwórku" nie ma jeszcze zadnej...:)

Pozdrowienia:):-D

He,he,a ja już znam 3 niemowlaczki z takim imieniem w moim mieście,a kumpela też planuje Nadię,albo Ninę:tak:

ja jak narazie rzadnej nie spotkalam.. a nawet jesli beda... to nie jest to hcyba tak popularne imie zeby byly 3 w klasie:p na szczescie hehe:):-D

może w krakowskiem Nadia nie jest popularnym imieniem, ale w moich okolicach stawiałabym je na równi z Oliwią. bardzo wiele małych dziewczynek nosi to, skądinąd śliczne imię patinkakrk, na wszelki wypadek może warto rozważyć, czy i do was ta moda nie dotrze w najbliższym czasie;-)

mam wrażenie, że szukając oryginalnych imion podświadomie i tak ulegamy modzie. gdzieś nam wpadnie do głowy ciekawe imię, zakodujemy je, a później nadajemy dziecku sądząc, że tylko my je odkryliśmy. trudno tego uniknąć. podobnie jak zbiegów okoliczności. o dziwo mój syn jest jedynym Maćkiem na wiele przedszkolnych grup w naszej miejscowości - nie znam osobiście żadnego innego małego Macieja. z kilkoma zetknęłam się na bb, 'na żywo' słyszałam o jednym maluszku, rocznym bodajże w moim mieście. nie wykluczam, że w innych regionach Polski tak nie jest, ale właśnie te nasze 'oklepane' imiona są dziś oryginalne i rzadkie. nie przypuszczam, że jest wiele małych Iwonek, Beat, Anet, Rafałów czy Przemków..

reklama
ja wokół siebie to tez słyszę właśnie Julia ,Lili,Wiktoria i tak na prawdę nie podobają mi się :no:

Do góry