reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

Mój synek nazywa się IGOR a czekamy teraz na siostrzyczke dla syneczka i mamy zamiar ja nazwać LENA a jeśli dzidzia sprawi nam niespodzianke i będzie chłopczykiem to będzie to OLAF

POZDRAWIAM IMIENNIKÓW MOICH DZIECIACZKÓW:))))

Powiedzcie czy ksiądz w kościele bez problemów komus ochrzcił córeczkę LENĘ??? BO RÓŻNIE TO BYWA:szok:
13 września moi znajomi brali ślub kościelny i chrzcili swoją 5 miesięczną córeczkę Lenę właśnie, i nie słyszałam by był z tym jakiś problem.

reklama
13 września moi znajomi brali ślub kościelny i chrzcili swoją 5 miesięczną córeczkę Lenę właśnie, i nie słyszałam by był z tym jakiś problem.

Ksiądz nie powinien odrzucić żadnego imienia, ale dobrze dać drugie imię świętego, wtedy na 100% ochrzci dziecko nawet z bardzo wymyslnym imieniem :tak: zostanie jeszcze przekonanie urzędnika w USC :sorry2:

moje dziecko ma imię bardzo pospolite - Maciej. tymczasem w przedszkolu nie ma żadnego chłopca o tym imieniu! za to zatrzęsienie Filipów, Oliwierów, Oskarów, Kubusiów, Antosiów. najpopularniejsze dziewczęce to teraz chyba Julka, Maja i Nadia. jest sporo Alicji i Dominik.

i tylko jak widzę Dżesikę Kowalską albo podobne cudeńko to lekko się burzę.. wiem, sprawa rodziców. ale bardzo nie podobają mi się takie imiona, do tego zapisywane w polskojęzycznej wersji.

po dzisiejszej wizycie u lekarza wiem na milion % że będziemy mieli Daniela. Moja kuzynka dała na imię swojemu synkowi Dorian i właśnie to w USC mieli najwięcej do gadania. Poinformowali ją że nie ma imienia Dorian tylko jest Darian (że niby od Darii) i gdyby nie wnikliwość mojej kuzynki, mały miałby jedyne imię w Polsze i nie tylko, bo panie w USC baaaardzo się myliły;)

a my mamy córeczke imieniem Bianka :-D
moim skromnym zdaniem przepiekne imie, niespotykane czesto i takie kobiece :tak:
A ja mam na imie Lena :-) lubie kiedy ludzie zwracaja uwage na nie
I nie bylo problemow ze chrzcinami choc to czasy komuny byly:-D

Witam.
Mojemu Synusiowi dałam na imię Franek. Już dawno, jeszcze jak nie planowałam potomstwa, wiedziałam, że mój Synek będzie miał tak na imię. Przyjście na świat mojego Synka zeszło się w czasie z modą na "stare" imiona, więc pewnie teraz będzie miał sporo imienników. Córeczce chciałam dać na imię Jadzia, co spotykało się z oburzeniem znajomych i stwierdzeniami, że skrzywdzę dziecko:baffled::confused:.
Cieszę się, że imiona naszych Dziadków wracają do łask.
hihi siostrzyczka moja jak to poczytała to powiedziała że nigdy nie czuła się skrzywdzona nosząc imię Jadzia;-) Jest to naprawdę ładne imię i bardzo żadko spotykane i dawniej i teraz:tak: A u nas w domku Adrian (troszkę starszy niż w tytule) myślałam że to popularne imię a tymczasem w przedszkolu nie ma żadnego Adrianka:szok: Córcia to Magdalena (ostatnio poznajemy troszkę Madziek ale za zwyczaj są duuuuużo starsze:-p) i siostrzenica Agata. A wśród znajomych: Maja, Wiktoria, Zuzia, Zosia, Kamil, Kacper, Kuba, Olek, Piotruś:-)

Ja chodziłam do podstawówki z Jadwigą, ale wszyscy, nawet nauczyciele, zwracali się do niej Jagoda :tak:
My mamy Oliwkę i u nas chyba co druga dziewczynka w mieście ma tak na imię :dry:, no ale mnie osobiście od dawna takie imię się podobało. Poza tym był boom na Martynki (sama mam tak na imię, ale jak byłam mała to imię było dość rzadko spotykane w naszej mieścinie, byłam jedyną Martyną w podstawówce i jedną z dwóch w liceum), Julki,Wiktorie, Jakubów, Filipów...
A ja jeśli będę miała synka to chciałabym aby miał na imię Natan :tak:

moja córeczka to Michalinka Julia , poczatkowo miala byc julia ale moja kuzynka urodzila corke i dala jej tak na imie wiec zeby nie bylo za duzo to maz wymyslil misie :-) w czasie ciazy nie wiedzialam co bedziemy mieli ale i tak byla michasia i wszyscy tak mowili do brzuszka.
moj brat ma michala, a kolezanki maja oliwke, mikolaja i 2 filipow wszystkie dzieci z tego roku.
ja mam na imie agnieszka a w latach 80 okazalo sie to bardzo popularne imie i w podtswowce bylo nas az 3 w klasie
jak bedziemy mieli kiedys 2 dziecko to jak bedzie dziewczynka to maz wymyslil Nina albo Antonina mnie sie oba bardzo podobaja a syn to chyba bylby kubus.

reklama
ja od zawsze chciałam miec Oliwkę, ale od kilku lat jest tak popularne wśród znajomych, że wybraliśmy Lilianę

poza tym większośc naszych znajomych ma chłopców i powtarzaja się imona Kuba, Mateusz, Franciszek, Antoni, Jan, Kacper i Wiktor

a wśród dziewczynek są Maje, Oliwki, Amelki i Wiktorie, a pojedynczo: Nina, Greta, Anika i Justyna

nasz też jest na razie jedna ;-)

Do góry