13 września moi znajomi brali ślub kościelny i chrzcili swoją 5 miesięczną córeczkę Lenę właśnie, i nie słyszałam by był z tym jakiś problem.Mój synek nazywa się IGOR a czekamy teraz na siostrzyczke dla syneczka i mamy zamiar ja nazwać LENA a jeśli dzidzia sprawi nam niespodzianke i będzie chłopczykiem to będzie to OLAF
POZDRAWIAM IMIENNIKÓW MOICH DZIECIACZKÓW)))
Powiedzcie czy ksiądz w kościele bez problemów komus ochrzcił córeczkę LENĘ??? BO RÓŻNIE TO BYWA
reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
13 września moi znajomi brali ślub kościelny i chrzcili swoją 5 miesięczną córeczkę Lenę właśnie, i nie słyszałam by był z tym jakiś problem.
Ksiądz nie powinien odrzucić żadnego imienia, ale dobrze dać drugie imię świętego, wtedy na 100% ochrzci dziecko nawet z bardzo wymyslnym imieniem zostanie jeszcze przekonanie urzędnika w USC
naja
Fan(ka)
moje dziecko ma imię bardzo pospolite - Maciej. tymczasem w przedszkolu nie ma żadnego chłopca o tym imieniu! za to zatrzęsienie Filipów, Oliwierów, Oskarów, Kubusiów, Antosiów. najpopularniejsze dziewczęce to teraz chyba Julka, Maja i Nadia. jest sporo Alicji i Dominik.
i tylko jak widzę Dżesikę Kowalską albo podobne cudeńko to lekko się burzę.. wiem, sprawa rodziców. ale bardzo nie podobają mi się takie imiona, do tego zapisywane w polskojęzycznej wersji.
i tylko jak widzę Dżesikę Kowalską albo podobne cudeńko to lekko się burzę.. wiem, sprawa rodziców. ale bardzo nie podobają mi się takie imiona, do tego zapisywane w polskojęzycznej wersji.
Mamma84
Zaciekawiona BB
po dzisiejszej wizycie u lekarza wiem na milion % że będziemy mieli Daniela. Moja kuzynka dała na imię swojemu synkowi Dorian i właśnie to w USC mieli najwięcej do gadania. Poinformowali ją że nie ma imienia Dorian tylko jest Darian (że niby od Darii) i gdyby nie wnikliwość mojej kuzynki, mały miałby jedyne imię w Polsze i nie tylko, bo panie w USC baaaardzo się myliły
mala czarownica
maj 2008 :-)
a my mamy córeczke imieniem Bianka
moim skromnym zdaniem przepiekne imie, niespotykane czesto i takie kobiece
A ja mam na imie Lena :-) lubie kiedy ludzie zwracaja uwage na nie
I nie bylo problemow ze chrzcinami choc to czasy komuny byly
moim skromnym zdaniem przepiekne imie, niespotykane czesto i takie kobiece
A ja mam na imie Lena :-) lubie kiedy ludzie zwracaja uwage na nie
I nie bylo problemow ze chrzcinami choc to czasy komuny byly
sikoreczka79
Fanka BB :)
hihi siostrzyczka moja jak to poczytała to powiedziała że nigdy nie czuła się skrzywdzona nosząc imię Jadzia;-) Jest to naprawdę ładne imię i bardzo żadko spotykane i dawniej i teraz A u nas w domku Adrian (troszkę starszy niż w tytule) myślałam że to popularne imię a tymczasem w przedszkolu nie ma żadnego Adrianka Córcia to Magdalena (ostatnio poznajemy troszkę Madziek ale za zwyczaj są duuuuużo starsze) i siostrzenica Agata. A wśród znajomych: Maja, Wiktoria, Zuzia, Zosia, Kamil, Kacper, Kuba, Olek, Piotruś:-)Witam.
Mojemu Synusiowi dałam na imię Franek. Już dawno, jeszcze jak nie planowałam potomstwa, wiedziałam, że mój Synek będzie miał tak na imię. Przyjście na świat mojego Synka zeszło się w czasie z modą na "stare" imiona, więc pewnie teraz będzie miał sporo imienników. Córeczce chciałam dać na imię Jadzia, co spotykało się z oburzeniem znajomych i stwierdzeniami, że skrzywdzę dziecko.
Cieszę się, że imiona naszych Dziadków wracają do łask.
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Ja chodziłam do podstawówki z Jadwigą, ale wszyscy, nawet nauczyciele, zwracali się do niej Jagoda
My mamy Oliwkę i u nas chyba co druga dziewczynka w mieście ma tak na imię , no ale mnie osobiście od dawna takie imię się podobało. Poza tym był boom na Martynki (sama mam tak na imię, ale jak byłam mała to imię było dość rzadko spotykane w naszej mieścinie, byłam jedyną Martyną w podstawówce i jedną z dwóch w liceum), Julki,Wiktorie, Jakubów, Filipów...
A ja jeśli będę miała synka to chciałabym aby miał na imię Natan
My mamy Oliwkę i u nas chyba co druga dziewczynka w mieście ma tak na imię , no ale mnie osobiście od dawna takie imię się podobało. Poza tym był boom na Martynki (sama mam tak na imię, ale jak byłam mała to imię było dość rzadko spotykane w naszej mieścinie, byłam jedyną Martyną w podstawówce i jedną z dwóch w liceum), Julki,Wiktorie, Jakubów, Filipów...
A ja jeśli będę miała synka to chciałabym aby miał na imię Natan
moja córeczka to Michalinka Julia , poczatkowo miala byc julia ale moja kuzynka urodzila corke i dala jej tak na imie wiec zeby nie bylo za duzo to maz wymyslil misie :-) w czasie ciazy nie wiedzialam co bedziemy mieli ale i tak byla michasia i wszyscy tak mowili do brzuszka.
moj brat ma michala, a kolezanki maja oliwke, mikolaja i 2 filipow wszystkie dzieci z tego roku.
ja mam na imie agnieszka a w latach 80 okazalo sie to bardzo popularne imie i w podtswowce bylo nas az 3 w klasie
jak bedziemy mieli kiedys 2 dziecko to jak bedzie dziewczynka to maz wymyslil Nina albo Antonina mnie sie oba bardzo podobaja a syn to chyba bylby kubus.
moj brat ma michala, a kolezanki maja oliwke, mikolaja i 2 filipow wszystkie dzieci z tego roku.
ja mam na imie agnieszka a w latach 80 okazalo sie to bardzo popularne imie i w podtswowce bylo nas az 3 w klasie
jak bedziemy mieli kiedys 2 dziecko to jak bedzie dziewczynka to maz wymyslil Nina albo Antonina mnie sie oba bardzo podobaja a syn to chyba bylby kubus.
reklama
ullana
Mamy październikowe 2007
ja od zawsze chciałam miec Oliwkę, ale od kilku lat jest tak popularne wśród znajomych, że wybraliśmy Lilianę
poza tym większośc naszych znajomych ma chłopców i powtarzaja się imona Kuba, Mateusz, Franciszek, Antoni, Jan, Kacper i Wiktor
a wśród dziewczynek są Maje, Oliwki, Amelki i Wiktorie, a pojedynczo: Nina, Greta, Anika i Justyna
nasz też jest na razie jedna ;-)
poza tym większośc naszych znajomych ma chłopców i powtarzaja się imona Kuba, Mateusz, Franciszek, Antoni, Jan, Kacper i Wiktor
a wśród dziewczynek są Maje, Oliwki, Amelki i Wiktorie, a pojedynczo: Nina, Greta, Anika i Justyna
nasz też jest na razie jedna ;-)
Podziel się: