w moim otoczeniu pełno Julek, Mai, Zuzanek, Natali...sama będac przyszła mamą - termin na przyszły piątek, zastanawiałam się czy nie ulec tej modzie..chcieliśmy mieć córcie Zuzię, ale jak sobie pomyślałam, że dziewcze będzie potem jedną z kilku Zuź w klasie..tak jak za moich czasów miałam w klasie 3 imienniczki Agnieszki..stwierdziliśmy, że nasza Malutka będzie Alicją Zuzanną..
reklama
A ja jestem mamą Basi i muszę przyznać, że mimo powrotu do starych imion, Basiek jest mało I dobrze, przynajmniej nie będzie miała tak jak jej mama (6 Kasiek w klasie) Popularne imiona z otoczenia Natalia, Alicja, Oliwia, Hania, Julia, Zuzia, Maja, Lena, a chłopcy to Jakub, Antek, Kacper, Mateusz
A ja mam 2 synów- Kube i Mateusza i wiem że są to bardzo popularne imiona obecnie ale mi się poprostu baaardzo podobają! :-)A gdybym miała córeczke dałabym jej imię Zosia. Też bardzo mi się podoba:-)Dookoła nas pełno jest Nikoli, Julii Oli i Kacperków.
A ja mam corcie Ines, a to dlatego, ze maz obcokrajowiec, a wiele bym dala, zeby byla np. Zuzia. W ogole po urodzeniu na Malwinke mi wygladala, choc nawet nie rozwazalam tekiego imienia. Ja jestem justyna i nie bylo to takie popularne, jak sie rodzilam, a mimo to w sredniej szkole bylo na 4 w klasie
Mój synek ma na imię Kacper a miał być Zuzią .Kacper to rzeczywiscie bardzo popularne imię.Ja mam na imię Donata i bardzo je lubię.W czasach szkolnych byłam jedyna Donatą w okolicy.Teraz juz mam kilka imienniczek :-):-):-).
magdalena81
Entuzjast(k)a
Witam.
Mojemu Synusiowi dałam na imię Franek. Już dawno, jeszcze jak nie planowałam potomstwa, wiedziałam, że mój Synek będzie miał tak na imię. Przyjście na świat mojego Synka zeszło się w czasie z modą na "stare" imiona, więc pewnie teraz będzie miał sporo imienników. Córeczce chciałam dać na imię Jadzia, co spotykało się z oburzeniem znajomych i stwierdzeniami, że skrzywdzę dziecko.
Cieszę się, że imiona naszych Dziadków wracają do łask.
Mojemu Synusiowi dałam na imię Franek. Już dawno, jeszcze jak nie planowałam potomstwa, wiedziałam, że mój Synek będzie miał tak na imię. Przyjście na świat mojego Synka zeszło się w czasie z modą na "stare" imiona, więc pewnie teraz będzie miał sporo imienników. Córeczce chciałam dać na imię Jadzia, co spotykało się z oburzeniem znajomych i stwierdzeniami, że skrzywdzę dziecko.
Cieszę się, że imiona naszych Dziadków wracają do łask.
Iwoneeczka
Fanka BB :)
Roni21
Spider's Web
moj synek ma na imie Jan Marek (Jan po dziadku)
moja cora Blanka Anna
na Blanke uparl sie maz, ja chcialam Ige lub Ide
u mnie w otoczeniu najwiecej jest Filipkow, Tymkow, Kubusiow, Oskarkow i Szymonkow
z dziewczynek najwiecej Natalii, Zuzi, Julek, Nikolek, Nadii
moja cora Blanka Anna
na Blanke uparl sie maz, ja chcialam Ige lub Ide
u mnie w otoczeniu najwiecej jest Filipkow, Tymkow, Kubusiow, Oskarkow i Szymonkow
z dziewczynek najwiecej Natalii, Zuzi, Julek, Nikolek, Nadii
reklama
Podziel się: