reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

A My mamy Alicje Zuzanne :happy:
I macie racje duzo jest teraz Julii,Natalek(sama tak mam na imie:-))Kinga
a z chlopcow to Kacper i Michal , ostatnio znajoma dala na imie synkowi Alfred :sorry2:

Jak ..kiedys.. urodze chlopca to damy mu na imie Patryk :-):happy:

reklama
podobno furorę robią ostatnio: Tymon, Tobiasz, Mateusz, Kacper, Igor, Norbert, Franciszek i Jakub oczywiście też. Oraz Wiktor. Dziewczynki:to Julia, Zuzanna, Nikola, Laura, Weronika,

Z wyjątków wśród znajomych to Arkadiusz i Pola.
My mamy Marcelinę( kiedyś niespotykana wcale, teraz już kilka znam).A z dziwnych imion to bardzo podoba mi się Kasjan dla chłopca.:tak:

Ja sama lubię zwykłe, proste imiona, które ładnie brzmią w formie pełnej i zdrobniałej. Moi synowie to Michał i Krzysztof.
Myślę, że jeżeli będę mieć teraz syna będzie to Paweł, a jeżeli córkę - Alicja (Ala).
Sama mam na imię Weronika i o ile dziś imię to bije rekordy popularności, to 30 lat temu tak nie było. Weronika kojarzyło się innym dzieciom ze "starą babcią" i przezywały mnie niewybrednymi tekstami jak "Weronika w majtki sika" W latach 80tych cierpiałam z tym imieniem i przedstawiałam się wszędzie jako Nika. Mój mąż z imieniem Bernard powodował, że wszyscy reagowali: o, ale macie imiona!
Teraz bardzo lubię swoje imię, cieszę się, ze mam tyle malutkich imienniczek:laugh2::laugh2:, ale dzieciom postanowiłam dać imiona proste, polskie, sprawdzone, które nie poddają się tak łatwo szałowi mód. :tak:

Mój synek ma na imię Marcel:-):-) Mąż proponował Samuel, ale wiadomo, że kobiety zawsze potrafią postawic na swoim;-):-p
Dziewczynka będzie Oliwia ( o ile kiedys będzie;-))
Podobają mi się jeszcze Laura, Antoś:-):-)

A wśród znajomych są Dawid, Kuba, Krystian, Maciek, Ola, Julka, Wiktoria, Marysia:-)

My z M. daliśmy Nicole Małgorzatka. Wokół nas są same spolszczone wersje Nikol...,Wiktorie,Oliwie,Michelle,Kubusie,Julitki i Laury.

Ja mam Kacperka, a córci, którą noszę w brzuszku dam na imię Blanka. A w moim otoczeniu dają takie imiona: Nikola, Dagmara, Daria, Klaudia, Amelia, Wiktoria, Nadia, a chłopcy to: Krystian, Kamil, Filip, Patryk, Szymon!

426803fdc8.png

A to mój 17-sto msc Kacperek:

Załączniki

• DSC02683.JPG
    DSC02683.JPG
    141,2 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Moi synowie mają na imię Maciej(6lat) i Emil (11miesięcy),jeżeli miałabym córeczkę miałaby na imię Alicja.W mojej najbliższej rodzinie mamy jeszcze Adasia (5 mies.) i Paulę (3 mies.)a w dalszej Maję ,Kingę i Antonię(nie Antoninę)
A w śród naszych znajomych są: Dawid,Dominik,Patryk,Kacper,Nikola,Agatka,Martynka.Ostatnio moja znajoma dała swojemu synkowi na imię Nikanor Nataniel......Bez komentarza to zostawię.Za kilka dni moja przyjaciółka urodzi swoją pierwszą dzidzię,córeczkę będzie miała na imię Kinga Emilia.

Do góry