reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najbardziej dokuczliwe dolegliwości ciążowe

Witam serdecznie :) Jak to jest (było) u Was z dolegliwościami na początku ciąży? Chodzi mi głównie o te, które Wam najbardziej dokuczały. Bo mi osobiście najbardziej dokuczają zaparcia. Przez nie potrafię budzić się w nocy po kilka razy i siedzieć w kibelku godzinami! Niekiedy tak mnie brzuch zaboli, ze myślę że oszaleję. Ale czuję że to od tych zaparć, bo przed ciążą też miałam z tym problemy a teraz jeszcze się nasiliły :-( Wiecie może co naturalnego pomaga na ten dokuczliwy problem?

dla mnie najcięższe byly mdłości/wymioty a pod koniec ciązy przeraźliwy klujący ból w pachwinach. dołoże jeszcze ból bioder w nocy, pomagał zwinięty koc wlożony między nogi.

reklama
Dziewczyny, a macie jakieś sposoby na wzdęcia? Jestem jak balon, masakra... Boli i męczy. Nie jem szczególnie wzdymających pokarmów, nie piję napojów gazowanych a i tak jest ŹLE :crazy:

Dla mnie najgorsze były wymioty przez 3-4 miesiące, które do teraz czasem się pojawiają. Na drugim miejscu była niemoc i słabnięcia. Na szczęście te przeszły.

Dziewczyny mogę Wam polecić z czystym sumieniem na mdłości akupresurowe opaski przeciwwymiotne SEA-BAND. Ja pierwszą ciążę się męczyłam okropnie do 5 miesiąca włacznie latałam kilka razy dziennie. W drugiej ciąży jak kupiłam te opaski to ciąża stała się przyjemnością :-)

Mi jak było niedobrze musiałam po prostu coś zjeść :D
na szczęście obyło się bez wymiotów

ale miałam tak osłabiony organizm że męczyło mnie przeziębienie
a najgorszy to katar przez który budziłam się w nocy i nie mogłam spać
nic nie pomagało :(

a teraz mnie straszą puchnące nogi

Cześć to nie dobrze że masz takie problemy,może lepiej pojść z tym do lekarza ? Moimi najwiekszymi dolegliwościami były nudności i wymioty ranne,strasznie to męczyło i często mdlałam także nie dało sie praktycznie nigdzie ruszyć samemu z domu :( a potem to juz przeszlo gdzies w 5 miesiącu,i zaczeły się bóle pleców

reklama
Do góry