reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nadwaga

Mój gin nic nie sugerował żadnego dietetyka tylko pow że już więcej nie mogę przytyć
Wiesz lekarz nie będzie cię prowadził za rączkę, skoro on mówi że nie możesz przytyć, to twoja decyzja czy sama ogarniesz dietę czy musisz mieć pomoc dietetyka.
Coś na pewno jeszcze przytyjesz, musisz zwrócić uwagę na to co jesz.

reklama
Spójrz prawdzie w oczy, większość osób tyje w ciąży, bo bilans kaloryczny jest na plusie. W trzecim trymestrze wystarczy, że zjeść jedna kanapkę więcej niż zazwyczaj, żeby zaspokoić potrzebę kaloryczna, a jak jest wszyscy wiemy :)
Sama przytyłam ponad 20 kg, ale nie oszukuje się, że nie przyczyniłam się do tego. Trzymanie diety i jedzenie dobrych rzeczy, a nie byle czego sprawiz że dzidziuś będzie brał z zapasów naszej tkanki tłuszczowej.
Można nawet jeść tyle samo co przed ciąża a przestać się ruszać. Umówmy się ze nawet droga do pracy i z pracy często jest ruchem którego kobiety na L4 nie nadrabiają.

Do góry