reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na zakupy wyprawkowe - adresy sklepów!

Ostatnio miałam możliwość testowania nowej pościeli Feretti, z antybakteryjnej bawełny. Testy zleciła i przesłała pościel firma 121PR
Jako że od dawna jestem fanką produktów Feretti z chęcią podjęłam się testowania :-). Mój syn też :-D
Pierwsze, co pozytywnie zwróciło moją uwagę, to super kolory i piękne wzory - dla mojego synka wzory na ochraniaczy stały się pewnego rodzaju kompanem do zasypiania, nawet mówił im "dobranoc" :-)
Ogromną zaletą w pościeli Feretti jest zdejmowany pokrowiec z ochraniacza - mogę bez obaw o uszkodzenie wkładu uprać w odpowiedniej temperaturze sam pokrowiec. (w nawiasie napiszę małe "ale" - ma komplet pościeli Feretti ze starszej kolekcji, gdzie pokrowiec nie ma suwaka
i musiałam prać go jako całość. Okazało się, ze ma to tę zaletę, ze dużo łatwiej się prasuje :-) )
Jeśli chodzi o pranie - ja prałam w temp 60 st, z max wirowaniem. Pościel nie traci kolorów, nawet po wielokrotnym praniu. Niestety prasowanie jest troszkę trudniejsze niż pranie, ale może to "wina" mięsistej bawełny, z jakiej jest wykonana pościel.
Prawdą jest to co jest napisane na stronie dystrybutora pościeli - pościel antybakteryjna Feretti bardzo długo utrzymuje świeży zapach prania. Chyba że to zasługa mojego płynu do płukania :-). Jak długo ta świeżość może trwać, nie wiem - ja testowałam przez 2 tyg u było ok.
jeszcze jedna zaleta (jak dla mnie), to dyskretny szelest bawełny - uwielbiam ten "dźwięk" świeżo założonej pościeli, a w pościeli Feretti ten "dźwięk" trwa przez cały czas.
Szkoda że nie ma pościeli Feretti dla dorosłych :-), albo dla starszych dzieci w większym rozmiarze.

reklama
my tez testujemy tę pościel ciut dlużej bo już miesiac. prała i prasowala mi sie normalnie ale moze to zasługa tego ze nie wlączam dużego wirowania i prałam w 50C.
my najchętniej korzystamy z ciuszków i tanich malutkich sklepików dziecięcych. na ciuchach kupujemy tylko najlepszy towar a często całkiem nowy (za grosze)a małych sklepikach wszystko jest o 1/3 tańsze!

Do góry