reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na poprawienie humorku :)

reklama
Rozmawia dwóch kumpli:
- Wiesz Franek, chyba rozwiodę się z żoną. Zrobiła się strasznie marudna i od 6 miesięcy zanudza mnie o to samo.
- O co?
- Żebym wyniósł choinkę na śmietnik.

- Mam świetnego pacjenta, cierpi na rozdwojenie jaźni...
- I cóż w tym świetnego? Banalny przypadek!
- Obydwaj mi płacą!

W Nowym Jorku pacjent wchodzi do znanego psychoanalityka. Otwiera drzwi i widzi
dwie strzałki:
- Mężczyźni,
- Kobiety.

Idzie w kierunku wskazanym przez pierwszą z nich i dochodzi do następujących
strzałek:
- Miłość do matki
- Nienawiść do matki.

Znów podąża za wskazaniem pierwszej. Na kolejnych strzałkach widzi napisy:
- Miłość do ojca,
- Nienawiść do ojca.

Wybiera kierunek wskazany przez pierwszą z nich. Po chwili staje przed parą
drzwi. Na jednych wisi tabliczka:
- Ponad 20 tys. dolarów dochodu, na drugich -
- Poniżej 20 tys. dolarów dochodu.

Otwiera te drugie i... wychodzi na ulicę.

Sherlock Holmes i doktor Watson wybrali się na piknik. Jako że ich noc
zastała w lesie rozbili obozowisko na polance i poszli spać. W nocy
Holmes budzi doktora i pyta:
- Drogi Watsonie spójrz w niebo, i powiedz mi co widzisz?
- Widzę miliony gwiazd.
- I co ci to mówi?
- Z astronomicznego punktu widzenia mówi mi to, że są miliony gwiazd i
prawdopodobnie miliardy planet. Z astrologicznego punktu widzenia mowi
mi to, że Saturn jest w znaku Lwa. Z teologicznego punktu widzenia mówi mi to, że Bóg jest wielki i wszechmocny, a my jesteśmy malutcy i slabi.
Z chronologicznego punktu widzenia mówi mi to, że jest około 3 w nocy. Z
meteorologicznego punktu widzenia mówi mi to, że jutro będzie ładna
pogoda. A co tobie Sherlocku?
- A mnie to mówi drogi Watsonie, że nam ktoś podwędził namiot ...

Przyjeżdza Niemiec do Polski i pyta w sklepie :
- Są jabłka ?
- Są - i sprzedawca pokazuje.
- Eee ... takie male ... u nas w Niemczech mamy taaaaakie jabłka. A są moze gruszki ?
- Są - i sprzedawca pokazuje gruszki.
- Eee ... takie male ... u nas .... - no i gostek chodzi dalej po sklepie oglada różne rzeczy i nagle patrzy na arbuzy
- Co to jest ? - pyta, a sprzedawca juz lekko zdenerwowany odpowiada :
- Groszek :))))

Tłumaczenie PRAWDZIWEJ rozmowy radiowej podczas manewrów wojskowych przy wybrzeżach Nowofundlandii w październiku 1995 roku.

Amerykanie: Prosimy zmieńcie kurs o 15 stopni na północ by uniknąć kolizji.

Kanadyjczycy: Sugerujemy, byście to WY zmienili kurs o 15 stopni na południe by uniknąć kolizji.

Amerykanie: Tu kapitan okrętu marynarki wojennej USA, powtarzam, zmieńcie SWÓJ kurs.

Kanadyjczycy: Nie. To ja powtarzam, wy zmieńcie SWÓJ kurs.

Amerykanie: TU LOTNISKOWIEC US MISSOURI. JESTEŚMY DUŻYM OKRĘTEM WOJENNYM USA. NATYCHMIAST ZMIEŃCIE SWÓJ KURS!

Kanadyjczycy: TU LATARNIA MORSKA. - I co teraz!?

Lotnisko w Nowym Jorku. Facet wchodzi do windy a za nim kobieta w mundurku, mini spódnica, żakiet - stewardesa jakaś. Facet zaintrygowany ta sytuacja mówi:
- Hello, you fly USA airways?
Kobieta nie odzywa się, tylko patrzy na niego zdziwiona. Facet pomyslal no to co, sprębuje jeszcze raz:
- Flugen sie Lufthansa ja?
Kobieta bardziej zdziwona patrzy na niego i nic nie mówi. No trudno pomyślał facet... spróbuję jeszcze raz:
- Volare sinora Alitalia?
Wtedy kobieta mówi:
- A w mordę chcesz palancie?!
- Aha, LOT!

reklama
Skróty nazw lini lotniczych

LOT - Late Or Tomorrow, Last One There, Luggage On Tarmack, Lands Often on Tempelhof.
SAS - Sex And Satisfaction
SABENA - Such A Bloody Experience, Never Again!
KLM - Killing Lazy Machines
DELTA - Don't Ever Leave The Airport
TWA - The Worst Airline, Take Walk Across
TAP - Take Another Plane

Do góry