reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na pogodę i niepogodę czyli pomysły na zabawy z maluchami

reklama
hej

a chciałam się podzielić ulubioną ostatnio zabawą Tomcia, może ktoś skorzysta, po angielsku jest co prawda, ale prosta

Tick tock, tick tock, I'm a little cuckoo clock.
Tick tock, tick tock, (przechyla się dziecko na boki)
Stop! What time is it?
it's one o'clock. (pokazuje się palcem godzinę)
Cuckoo! (podnosi się dziecko w górę) i tak można aż do 12 jak ktoś ma siłę

margerita - moze któres ci się spodobają - Tomcio uwielbia i w większośc cos tam pokazuje w miare sensownie
Head, Shoulders, Knees, and Toes - YouTube
Incy Wincy Spider (itsy bitsy spider) - nursery rhymes and children songs - YouTube
Once I Caught a Fish Alive - nursery rhymes and childrens songs - YouTube
I'm a dingle dangle scarecrow - YouTube (jego ukochana)
If you are happy - YouTube

dzieki kahaa! czgoś takiego szukałam :) wkurza mnie to, ze czesto na necie sa jakies piosenki niby dzieciece a tekst jest dorosly, wrrr. albo jak jest piosenka i tylko obrazek pojedynczy.....

Hejo Mamuśki mam pytanko

A jak Wy teraz spędzacie czas z dzieciaczkami i nie chodzi mi o spacerki i place zabaw.

Sarisa jak siedzę z Oliwią w domu to angażuję ją do pomocy, a jak mamy wolny czas to się bawimy, układamy klocki, malujemy, czytamy, śpiewamy, myjemy rączki, bawimy się w pociąg z daleka, koło młyńskie, tańczymy, karmimy miśki, gotujemy w jej kuchni zupki i takie tam, ubieramy misie, wozimy w wózku :-) Co wpadnie do głowy to realizujemy.

ja z Leane to ukladamy puzzle w ksiazeczkach , czytamy duzo, rysujemy, odrysowywuje jej raczke w zeszycie ktory jej dalam do bazgrania a4, rysuje jej autko, zyrafke, sowe, a glowne zainteresowanie Leane to samoloty i dzwigi... wczoraj nad jeziorem sie napatrzec nie mogla bo jest jakies 20 km od lotniska i stary samolotw widac jak sie wznosza w chumry... full euforia:))) duzo gramy w pilke, a ostatnio sie cieszy jak robimy kosi lapki:ppppppp wyglupia sie ze mna na moim lozku w sypialni, robi fikolki, chowa nogi pod koldre i mam ich szukac , albo zgaduj zgadula w ktorej rece jest np papierek, no i dzisiaj schowala tak lancuszek meza i udaje ze nie widze ze pol jej wisi z reki i mowie ze nie wiem gdzie jest a Leane chowa go pod koldre otwiera obie rece i po polsku " gdzie jest?? nie ma!!!!!!!!" i smiech:))) no i lubi "sprzatac" wyciera kurze... najpierw z podlogi a potem buzia swoja....no i uskutecznia poscigi za kotem i "oggie mimi" i przytula czolo do kociego nosa zeby ja posmyrla kotek wasami:)))))

RENATA fajne :-):-):-)

u nas przede wszystkim puzzle i "pisiu" na tapecie. Zbieram się ciągle do zamówienia memory ze zwierzątkami, gdyż to co mamy jest już w opłakanym stanie, więc pewnie niebawem właśnie nowa układanka będzie zajęciem nr.1 :-D

MAKUC ja mam memory super prawdziwe zdjecia zwierzatkow mlodych i doroslych , domowych i dzikich. puki co jej zabawa polegan a tym ze te co umie to mowi co to, udaje glosy a tych co nie umie jeszcze to pyta co to jest po 100 razy, i rozkladam ja "otwarte" na podlodze i kaze poszukac np osiolka, owcy, zyrafy, psa. albo wybiore 6-8 obrazkow odwroce i pokaze jej jeden i odwroce spowrotem i kaze jej szukac np kotka i ona odkrywa i szuka.

reklama
Do góry