reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na pogodę i niepogodę czyli pomysły na zabawy z maluchami

Kochane piszcie co robicie ze swoimi urwisami-może macie godną polecenia jakąś stronę z fajnymi zabawami,wycinankami itp??!!Bo mi już pomysłów brak na jakiś fajnie spędzony czas (a moje dziecko z tych,co nie umieją wysiedzieć w miejscu i ciągle muszą mieć jakież zajęcie):-D:-)

reklama
Rysia u Nas malowanie, śpiewanie, tańce, układanie puzzli, klocków, zabawa w sklep, gotowanie, czytanie i oglądanie bajek na porządku dziennym.
Ostatnio do łask powróciły bańki mydlane.

moja zas literki i cyferki do znudzenia, puzzle, tera na topie farbki. kolorowanki, pisanie literek - kaze se pisac rozne slowa na kartkach, tablicy itp, lalki olewa totalnie.... gra w pilke - w noge tak naparza ze szok, komentowanie tego co oglada w tv (nie musze wlaczac glosu w tv Leane nam wszystko mowi....), ostatnio mowienie po polsku jej sie spodobalo szczegolnie do francuzow i potem sie nabija i ich opierdziela ze nic nei rozumieja!:) spiewanie piosenek (alfabet ostatnio spiewa -taka piosenka) no i jeszcze gonitwa za kotem. albo siadzie se na wersalce wezmie reklam carrefoura mowi co jest na obrazku a potem mi literki czyta - marke czy nazwe produktu.

u nas jest malowanie farbami kredkami robienie namiotow z użuciem koców poduszek wszystkiego co ma pod reką gotowanie i niekoniecznie na malej kuchence namietnie mi pomaga we wszystkim w kuchni zabawa konikami układanki różne i ostatnio granie na nerwach za pomocą swojej ksiązeczki z odglosami wozu policyjnego (dostala z spadku po koledze) i rózne udawanie zwierzatek

Nie wiem czy któraś z Was próbowała,ale polecam malowanie farbami słabo napompowanym balonem-wychodzą naprawdę fajne obrazki:tak::-)poza tym rysowanie piaskiem oraz lepienie różnych rzeczy z "ala chrupków kukurydzianych"-zabawa jest super (jakby któraś była zainteresowana to zostawiłam linki na zakupowym...);-)

A u nas od jakiś dwóch tygodni króluje cięcie nożyczkami:-)
Podpatrzyła od siostry-moja mama ją nauczyła i teraz super jej idzie.Ale siedzę i pilnuje -bo boję się że sobie coś zrobi.Chyba że tnie takimi nożyczkami do robienia wzorków -to wtedy sama - bo one mają taką osłonkę i nie zrobi sobie kuku.

Joli u nas nożyczki od grudnia w użyciu. Do tego klejenie wzorów porwanym papierem, kaszą itp itd. Narazie farby odstwiłam, bo moje małe uwielbia się nimi smarować. I teraz jeszcze bawimy się lego duplo chodzimy z pieskami i kotkami na spacer, daje im mleczko pic itp itd.

reklama
Do góry