reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na pogodę i niepogodę czyli pomysły na zabawy z maluchami

Kroma ja już Ci pisałam, że M. Tela i u nas na topie hehe....
Oj mini mini to oczywiście hit i ich pisenki... u nas kaczuchy to jedynie łapki i skrzydełka, a że dawno jej nie puszczałam ;-) to i pewnie zapomniała.
Moriam ja znalazłam samą piosenkę wpisałam w google i mp3 mi tylko wyskoczyło, a jak się tańczy to teściowa pokazała. A i może się skusze na te portugalsku.....tylko musiałabyś mi napisać jak się to czyta i śpiewa ;-)....jeśli chodzi o filmiki to cały czas próbuję ją nagrać, a to moje małe jak już zobaczy aparat to udaje, że kwiatki wącha ;-)

reklama
kroma, Arki noego jeszcze mu nie puszczałam, może mu się spodoba bo też generalnie tańczy do wszystkiego co usłyszy :-D a twoje łobuziaki są the best :tak:

moriam, do veo veo też Patryk musiał "dojrzeć" ;-) a teraz macha tak łapką z jednym paluszkiem do nonono :rofl2: przy kaczuszkach u nas są łapki i takie niby skrzydełka ale kuperka niet, chociaz to dziwne bo do wszystkiego innego właściwie tylko dupką kręci :laugh2:

sarisa
, to widze, że kaczuszki mogliby razem zatańczyć :-D no i nagrać u nas to graniczy z cudem :baffled:

Moriam proszę linka do tej piosenki ;-)
WRZUTA - My jesteśmy małe orzeszki laskowe - mp3
i mogę tle napisać, że jak śpiewa o orzeszku to kółko z paluszków pokazujesz, potem, że czapeczki brązowe na głowie. Sukieneczki nowe to łapiesz się za sukieneczke i i machasz na Tobi, potem jest hop hop więc podskakujesz i potem się kręcisz wkoło......i tyle ja mojej pokazuje póki co..

Kroma takie piosenki to moja teściowa zna.........a ja sie potem muszę głowić, żeby ją znaleść i się nauczyć hhahaha

sarisa -dzieki! z tym czytaniem po portugalsku to moze byc ciezko:) na probe masz jedna piosenke, tam jest tekst pisany, spiewany i jeszcze pokazane co trzeba pokazywac:)Maura uwielbia:) pokazuje pierwsza zwrotke
Escolinha de Música - 01 - Doidas andam as galinhas - YouTube
jak chcesz, przetlumacze:)

Roxanka- no i mam:) veo veo jest nowym hitem! na zmiane z woogie boogie teraz leci.
Ja zaczynam troche stopowac te piosenki, bo mi sie mala uzaleznia:) non stop chce zeby lecialy, nawet jak cos innego robi, nawet jak poza domem jestesmy, tp soe domaga:)

Ja dlatego już Amelce specjalnie nic nie puszczam:no:.Wciąż mam świeżo w pamięci "fazę Africa Simona"- to była masakra,domagała się go non stop:no:.Teraz tylko raz dziennie ma "Jaka to melodia"- tam się może wyżyć,a od mojego kompa- z daleka:-D.
Za to staram się sama jej dużo śpiewać:zawstydzona/y:- oczywiście nie przy świadkach;-):-p

reklama
moriam, hahah a nie mówiłam że przyjdzie czas na veo veo :-D

happy, u nas też jaka to melodia jest hitem, tylko że Patryk najbardziej lubi moment jak wszyscy biją brawo :rofl:

My dużo puszczamy muzyczki, rano i wieczorem lecą płyty z dziecięcą muzyką, które kupiłam razem z jakimiś gazetkami. W ciągu dnia czasem coś w tv, a czasem na youtubie słuchamy. W samochodzie też słuchamy troche radia normalnego a troche dziecięcego ;-) Nawet w żłobku Patryk się domaga muzyczki, ale tym to ja się nie martwie. Bardziej przeraża mnie oglądanie tv :sorry2:

Do góry