reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mysl o porodzie

reklama
dziewczyny, czy któraś obserwowała sobie krocze w lusterku podczas porodu? bardzo mnie ciekawi czy takie rozwarcie jest widoczne, czy można samej lub np przy pomocy męża to wypatrzeć?

chodzi mi o to, czy takie np na 5 cm jest widoczne, wiecie, zeby nie panikować i nie jechać przy mniejszym do szpitala

Góralka, wysmienite pytanie...Sama sie nad tym zastanawiałam...Może te co już urodziły coś nam podpowiedzą...Albo, która to z nas ma 3 cm???Niech się jej facet przyjrzy i nam napisze...

kurna, sama się nad tym zastanawiałam...nawet powiedziałam mężowi żeby zajrzał...ten bez żadnych skrupułów się zamachnął a ja się speszyłam...jakbym miała 15 lat...

Lucyann skoro masz takiego speca w rodzinie, to może podpytaj teściową jak można w domowych warunkach sprawdzić, czy rozwarcie postępuje. Czy mężowie mogą to jakoś wypatrzeć albo, że tak powiem dogrzebać się heheh. No i pytanko do wszystkich: czy należy masowac całe piersi czy tylko brodawki ?

Tylko brodawki, ale musi to być 3h dziennie. to jest takie minimum. po 30 min każdą brodawkę rano, w południe i wieczorem. Mnie po dwóch dniach tak brodawki bolały ze stanika nie moglam nosić i przestałam.

Bocianek troche przesada...... wcale sie nie dziwie ze cie bolaly tak je zduzdzac... Goralka brodawke i ruchem wyciskajacym piers brzuch glaskac... koliste ruchy zgodne z wskazowkami zegara delikatnie bo napewno Malenstwo zacznie bardziej dawac o sobie wtedy znac... ile bedziesz chciala a z tym wyczuciem to powiem szczerze to trzeba mniec reke i juz wiedziec czego sie szuka:tak:

reklama
Najogólniej to z tymi metodami to przesada - guzik dają. Gdyby były takie rewelacyjne to wszystkie kobiety rodziłyby w terminie bo każda by się pomasowała chwilkę i tyle:-)

Do góry