boje sie ze nie zauwaze w pore tego co sie ze mna bedzie dzialo ale chyba sie nie da ? slyszalam o dziewczynie ktora przespala pierwsza faze torodu skurcze byly na tyle lagodne ze laski nie ruszylo do gory a wody jej odeszly jak wstala!!! i co wy na to??
reklama
Pola 30
Fan(ka)
A ja własnie wróciłam od połoznej. Tak jak czułam, najprawdopodobniej urodzę wczesniej. Mąż skończył wczesniej pracę i mielismy okazję pójść tam razem. Zapytalismy czy możlwie jest, by on zobaczyl szyjkę (tutaj nazywa się to "usta macicy"), więc na poczatku jak zaczęlismy tłumaczyc, nie moglismy sie dogadać, hihihi. Ale było wesoło. I, o dziwo, połozna zaproponowała, że mnie zbada-istny cud! Do badania załozyła rękawiczki takie, jakich używa się u nas do nalania benzyny na stacji paliw, wow! Jaja, nie? W każdym razie potwierdziła nasz przypuszczenia, że szyjka-usta macicy sa nisko i mam się nie nadwyrężać. Pogadała do brzucha, żeby mała sie nie spieszyła i posiedziała tam do 37 tygodnia. Dowiedziałam się, że znieczuleń tutaj nie praktykują, tylko w wyjatkowych przypadkach, a dzwonić mam po nią, jak skurcze trwają przez 1 godz. i są co 3 minuty, lub odejda mi zielone wody. No to teraz sobie leżę i wypoczywam.
POzdrawiam Niewiasty
POzdrawiam Niewiasty
Pola to fajnie tam macie !! Taki spokuj i cisze przed burza niczym sie tam kobitki nie przejmuja za wczasu a tu znieczulenia usg cesarki mnostwo badan i czy to jest potrzebne??
Wiec Kochana wypoczywajcie latalas jak kotka to teraz musisz swoje odlezec... ale fakt ladna nazwa na szyjke usta macicy musze zapamietac...:-)
Wiec Kochana wypoczywajcie latalas jak kotka to teraz musisz swoje odlezec... ale fakt ladna nazwa na szyjke usta macicy musze zapamietac...:-)
ACh dziewczyny chciałam być następna. A tu piątek minął i wczoraj poniedziałek a ja tak już się nastawiłam na ten poniedziałek ( bo to ostatni dzień Wagi ). W niedzielę był długi spacer, wieczorem masowałam bradawki a w nocy seksik z mężem i NIC ! Jedno wielkie NIC. Mały ma charakterek sam zdecyduje kiedy się narodzi. Dlatego do poniedziałku wyczekwiałam podekscytowana a teraz to przyjmę to co mi natura przyniesie z pokorą. Co ma być to będzie ale przez to bardziej się wyluzowałam i mniej się stresuję.
Cynamonka
Fanka BB :)
Ja też się wyluzowałam, poprostu tępo czasem patrzę przed siebie i czekam. Moja dzidzia robi non stop rewolucję w brzuchu, nic nie robi sobie z tego że jest ciasno. Kręci sie i wypycha jak przez cała ciążę. Teraz na przyklad probuje mi zamienic wątrobę ze sledzioną miejscami :-) . Bardzo się do tego przyzwyczailam a jemu w brzuchu chyba dobrze i nie nudno.
Chcialabym juz urodzic. Dzis sie dowiedzialam ,ze wczoraj urodzila syneczka moja kolezanka dwa tyg przed terminem.
Chcialabym juz urodzic. Dzis sie dowiedzialam ,ze wczoraj urodzila syneczka moja kolezanka dwa tyg przed terminem.
M
maja33
Gość
ja jestem gotowa i fizycznie i psychicznie , tylko teraz skurcze i wszystko bedzie dobrze, a wczoraj widzialam 4dniowego bobaska i byl taki piekny , spokojniutki ze sie poplakalam, tak zatesknilam za moja coreczka
M
maja33
Gość
no to pieknie, u mnie nic tylko wypatrywac skurczy u ciebie
reklama
Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Witajcie ja z pazdziernikówek
Jestem juz po i zaręczam Was tego nie da sie przegapić
Skórcze to bóle dołem brzucha jakby opasujące cały dół brzucha
Ja mam podobne bóle w czase pierwszego dnia okresu - tylko lżejsze
Acha u mnie w dniu porodu rano odszedł krwisty czop i potem plamiłam juz do porodu - to też znak...
Dacie rade, będzie dobrze - trzymam kciuki :-):-)
Jestem juz po i zaręczam Was tego nie da sie przegapić
Skórcze to bóle dołem brzucha jakby opasujące cały dół brzucha
Ja mam podobne bóle w czase pierwszego dnia okresu - tylko lżejsze
Acha u mnie w dniu porodu rano odszedł krwisty czop i potem plamiłam juz do porodu - to też znak...
Dacie rade, będzie dobrze - trzymam kciuki :-):-)