reklama
Ja myje ząbki mojej córeczce od momentu kiedy pojawił się pierwszy ząbek a miało to miejsce w 6 m-cu. Jest specjalna pasta bez fluoru dla maluchów od 6 m-ca życia, nazywa się Nenedent Baby i sprzedawana jest od razu z nakładką na palec. Później przeszliśmy na malutką szczoteczkę dla dzieci i córeczka myje juz sobie ząbki sama, choć często trzeba po niej poprawiać;-);-)
Nenedent Baby, pasta do zębów bez fluoru, 20 ml + szczoteczka - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Nenedent Baby, pasta do zębów bez fluoru, 20 ml + szczoteczka - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Ostatnia edycja:
fikusek1988
Mama Alanka:)
ja mylam od pierwszego pijawienia sie zabka,jest pasta z ziajki ktora jest wlasnie od pierwszego zabka mylam od poctaku normalna szczoteczka dla dzieci.
wampi
..::..::..::..
Ja kupiłam dla synka taką szczoteczkę Jordan - Szczoteczka Step by step 0-2 soft (dla dzieci) najtaniej w Burak.pl a pastę używamy taką ZIAJA MAZIAJKI - ŻEL DO ZĘBÓW DLA DZIECI GUMA BALONOWA - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl
B
beacia858
Gość
my myjemy zabki od kiedy pojawil sie 2 zabek.uzywamy sylikonowej szczoteczki z canpola i pasty z ziajki od pierwszego zabka.
mała_czarna
Fanka BB :)
My mamy taką samą szczoteczkę jak Wampi wkleiła:-)
Od 2 miesięcy używamy pasty Elmex: GABA Poland - elmex PRZECIW PRÓCHNICY - Pasta do zębów elmex Dla dzieci 1-6 LAT
Od 2 miesięcy używamy pasty Elmex: GABA Poland - elmex PRZECIW PRÓCHNICY - Pasta do zębów elmex Dla dzieci 1-6 LAT
reklama
agniecha_bebecha
Mama Majozy
a jak jest z tzw wypluwaniem hmm pozostałości po paście. My dorośli sobie radzimy a maluchy jak?? Nie brałam jeszcze pod uwagę pasty ,ale widzę,że myjecie pastą . Dzieci połykają tą postę czy jak