reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Ojj dziopki jescze ja jestem w kolejcee;) NIby termin an 25 maja z usg na 27 a ostatnio maly byl tak nisko glowka ze ponoc do 10 dni mial przyjsc na swiat ale go nic nie ruszylo tzn mam starszne bole jakby okresowe no i jak chodze strasznoie mnie maciczka boli no i gesty jasny sluz oraz bole w kroku no i co 15 min do kibelka latam no i bole za przeproszeniem odbytu;| Ale jak tak latam to mysle sobie a moze to juz niebawem mzoe mi wody odejda ajjj no juz tak chcielibysmy miec szkraba przy sobie .. W srode mam wizyte wiec dowiem sie co i jak ale ajjj no mogloby to juz byc juz :) Szkoda tylko ze z zadna mama sie nie spotkam na porodowce czy tam w szpitalu..:( Pewnie bede jedyna polka w kilkenny na obecny zcas bo wy wszystkie w dublinie??;>

reklama
a probowalyscie na zgage migdaly albo cieple mleko? pewnie od tego zaczelyscie ;)

ja u siebie zauwazylam,ze jak za duze porcje jadlam to mialam zgage....

hej dopiero co wstalam dzizysssss nie ma jak to zaczac tydz od rewelacyjnego poniedzialku;(
dziewczyny oczywiscie ze gaviscon zakupilam i moze troszke jest lepszy w dzialaniu niz reni ale niestety zgaga jest co chwile:(oj jeszce tydzien i niech niunio juz wychodzi bo zwariuje a najgorsze jest to ze nie mam wogule sily i wlasne dziecko doprowadza mnie do szalu:(((

a probowalyscie na zgage migdaly albo cieple mleko? pewnie od tego zaczelyscie ;)

haha, chyba juz wole zgage ;) nie cierpie ani jednego ani drugiego. tym bardziej, ze na poczatku ciazy bylam chora i pilam gorace mleko z czosnkiem i miodem przez ponad 2 tygodnie. obrzydlistwo :p

i mam pytanie; jakich kredek moge uzyc do mazania po brzuchu? zbliza sie Dzien Ojca i tak sobie pomyslalam, ze J. sprezentuje wlasnie jakies kredki/mazaki i niech poczuje w sobie dusze artysty. tym bardziej, ze Maly lubi jak Tatus smyra mame po brzucholu ;)

musza to byc jakies specjalne kredki czy moge byc zwykle dla dzieci do malowania po twarzy?

dziewczyny na zgagę można zarówno Gaviscon jak i rennie ... bez obaw (manti nie można napewno brać ale nie wiem czemu w sumie)
ja Gaviscon brałam w 1 ciąży zawsze w buteleczce bo lepiej smakował niż tabletki i renni też bo miałam strsaszną a wręcz okropną zgagę przez całe 7 miesięcy:baffled:

a teraz miałam tylko 3 miesiące więc rennie wystarczyło:tak:

Hey dziewczyny! Wczoraj w nocy cos sie ze mna dzialo i to chyba wsyztsko przepowiadajace. Ogolnie od niedzieli mam taki ciagnacy bol jak chodze czy cos robie bo jak leze to wsyztsko w pozadu.Polozylam sie bylo poo 23 a o 00 zacza mi dokuczac bol krzyza gdzie nigdy mnie plecy nie bolaly jedynie zawsze jak cos to tylko prawa strona nie zadne krzyze. :O Gdy bol sie nasilal nasilal sie tez bol brzucha a bol byl taki jak okresowy.JUz myslalam ze raczej bedziemy musieli jechac na porodowke ale mysle poczekam.. JAk nigdy tej ostatniej nocy nie wstawalam az z 10 razy tyklko 3 razy bylam w lazience taki twardy mialam sen,chyba przez to ze tez bolaly te plecy... Ale jak wstawalam do lazienki tooo jak szlam to ledwo co tak strasznie podbrzusze bolalo..:( Co o tym myslicie czy to jakies przepowiadajace?? Pozdrawiam

ankadaria, who knows, who knows :)

dziewczyny czy Wy myslicie, ze jestescie przygotowane na porod? mam na mysli to czy jak juz przyjdzie co do czego to na spokojnie udacie sie do szpitala? czy raczej wkradnie sie jakas "panika" itp?

ja tak sie wlasnie zastanawiam, bo niby juz tylko teraz wyczekuje pierwszych sygnalow, ale jak juz nadejda to nie wiem jak to wszystko bedzie wygladac....

tak samo bylo z zajsciem w ciaze.... dopoki tylko chcialam to bylo ok, ale jak na tescie pokazaly sie 2 kreski to przerazenie w oczach i pytanie co dalej? tak bylo w przypadku i pierwszej i drugiej ciazy... zajelo mi to troche czasu, zeby przyswoic mysl o dzidziusiu :)

Hej ja juz po wizycie,mialam na 9 chwile po 9 weszlam i kolo 10 bysmy byli w domu ale niestety musialam jeszczce raz pojemnik na mocz oddac akurat mi sie nie chcialo siku litr wody wypilam i dalej nic wiec poszlam na pobranie krwi bo polozna byla zdziwiona ze tylko raz na poczatku mialam wyniki robione,wrocilam jeszcze raz i tym razem sie udalo napelnic pojemnik.
Cisnienie ok,cora dalej ulozna glowka w dol i bardzo aktywna jak stwierdzila polozna:-)Kolejna wizyta za 4 tyg wychodzi tak ze 14 czerwca czyli w dzien porodu :-) Mam nadzieje ze szybciej urodze :-D

Ankadaria wiesz wszystko mozliwe,takze zycze szybkiego i lekkiego porodu :-)ja mialam bole brzcha jak na okres i pozniej sie zaczelo :-)ciekawe jak teraz bedzie....

ankadaria, who knows, who knows :)

dziewczyny czy Wy myslicie, ze jestescie przygotowane na porod? mam na mysli to czy jak juz przyjdzie co do czego to na spokojnie udacie sie do szpitala? czy raczej wkradnie sie jakas "panika" itp?

ja tak sie wlasnie zastanawiam, bo niby juz tylko teraz wyczekuje pierwszych sygnalow, ale jak juz nadejda to nie wiem jak to wszystko bedzie wygladac....

tak samo bylo z zajsciem w ciaze.... dopoki tylko chcialam to bylo ok, ale jak na tescie pokazaly sie 2 kreski to przerazenie w oczach i pytanie co dalej? tak bylo w przypadku i pierwszej i drugiej ciazy... zajelo mi to troche czasu, zeby przyswoic mysl o dzidziusiu :)

Do porodu jestem przygotowana boje sie jedynie tego czy moj J bedzie w domu (pracuje na zmiany) i czy zdarzymy dojechac na czas do szpitala tylko to mi nie daje spokoju.Rodzic moge juz dzis :-D

reklama
Do góry