reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

BINA ja mam radę...Wpadnij do mnie okna mi pomyć bo o pomstę do nieba wołają:-D
A poważnie to ja Radka wyganiałam wszystkimi możliwymi sposobami,nawet 3 razy kroplówkę z oksytocyną dostawałam i nic to nie dało:no:Po 11 dniach moich bezowocnych prób w końcu postanowił sam wyjść:sorry2:Na to nie ma mocnych jednak:baffled:

reklama
Hej dziewczynyyy :) Dawno mnie tu nie bylo bo i przeprowadzka i wsyztsko na glowie a pozostalo mi niecale 5 tyyg do rozwiazania:) Juz nie moge sie doczekac az na swiecie pojawi sie moj szkrab:) Mam pytanie ogolnie mam problemy z krzepnieciem krwi i ostatnio wyczytalam ze ci co maja problemy z krzepnieciem nie moga wziasc sobie znieczulenia zewnatrzoponowego. Czy cos wiecie wiecej an ten temat?Dzis bylam w szpitalu na kontrolnej wizycie zrobia mi specjalne badania na krzepniecie i mam sie pojawic za 2 tyg i do tego zcasu brac zelazo 2 tab dziennie. Ogolnie sie boje bo ejsli nie bede mogla wziasc znieczulenia to przyjdzie mi rodzic na zywca hehe wiem wiem kobiety do rodzenia stworzone no ale jednak obawa strach w koncu pierwsze malenstwo.. No i ogolnie mam brac te rzeczy do szpitala do kapania malenstwa i wogole jaka wy[rawke bierzecie maluszkowi?? {Pozdrawiammmmmm wsyztskie :)
aaaa no i chcialam zapytac bo zlyszalam ze tutaj w irl moge dostac witamine D3 czy wiecie o tym czy to prawda??

ankadaria z ubrankami to jest tak,że ja ze swojego szpitala mam listę co mam wziąć do porodu i tam pisze,że po porodzie-śpioszki,kaftanik,czapeczka,sweterek i potem na pobyt-albo kaftaniki i śpioszki albo pajacyki plus czapeczki i śliniaczki:sorry2:Ja jeszcze dorzuciłam rękawiczki niedrapki,bodziaki i kocyk:tak:A no i na wyjście ze szpitala co tam sobie chcesz:tak:
Witaminę D3 kupiłam w niedzielę w Bootsie:tak: około 9E,jest na półkach z witaminami dla dzieci:tak:
Co do znieczulenia to nie wiem bo ja mam taką krzepliwość,że jak mi krew pobierają to nie trzeba wręcz plasterka przyklejać bo już nie leci po chwili:-DI nie wiem jak to jest z tym znieczuleniem:no:

Aaaa u mnie to dali mi na poczatku duza ksiazke maternity hospital killkenny i tam mam chyba szukac bo innaj kartki raczej nie dadza ;/;/ aaa powoli zaczynam lapac dola tzn nie moge sie doczekac ale z drugiej strony dol wkurza mnie wsyztsko a ze moj jecsez nie pomalowal pokoju a ze nie mam dokonczonej wyprawki no najechetniej to bym przespala 2 tyg i niech moj troche porobi..;( A jak poporosze kobitke w aptece to ona bedzie wiedziec o co chodzi z ta witamina D3 czy ona jakos inaczej sie nazywa??

Ja sie spotkalam z dwoma: Abidec i BabyVitD3 (z zyrafka opakowanie). Ja mialam na poczatku Abidec, ale pediatra powiedziala, zeby lepiej zmienic na BabyVit.

hej

bina ja probowalam wszystkiego na przyspieszenie porodu jak juz bylo po terminie... i co.... wywolywali w koncu :-D
schody,sprzatanie,sex,mocna kawa,dluo przed herbatka z lisci malin hmmm.... cos jeszcze bylo ale nie pamietam.
Jak maly nie ma ochoty wyjsc to nie wyjdzie ;-)

a co z dranissimo ? miala miec wywolywanie. urodzila juz?czy cos przegapilam :sorry2:

sloszym a dlaczego Babyvit jest lepszy od Abidecu? Pytam bo mamy wlasnie abidec...

Ja też mam Abidec (takie różowe czy lekko fioletowe opakowanie z dzidziusiem).U nas w Bootsie farmaceutka Polka pracuje i mi powiedziała,że właśnie to jest lepsze dla noworodka bo jest od 0 do 3 lat,natomiast ta Wit.D3 z żyrafką jest powyżej 6 miesięcy
eek.gif
To już nie wiem o co kaman:baffled:
Może ta z żyrafką jest jakoś mocniej skoncentrowana i jak Szymek sloszym był już nieco starszy to lekarz stwierdził,że lepiej zmienić:confused:

Ostatnia edycja:
To bylo na pierwszej wizycie, gdy maly dostal alergii, wiec mysle,ze mial ok 2.5 miesiaca.
Ja kupilam Abidec, bo tanszy byl ;) ale potem lekarka cos mowila, ze te Abidec to dopiero w organizmie przeksztalcaja sie w te wlasciwa witamine, ktora dziecko potrzebuje czy cos takiego, a te z zyrafka sa pod czysta postacia.

ale jak teraz patrze na opakowania to oba sa D3, wiec juz sama nie wiem o co jej chodzilo, ale juz pozostane przy zyrafce :)

Tichonek, na opakowaniu nie jest napisane, ze od 6 miesiecy....

reklama
Tichonek, na opakowaniu nie jest napisane, ze od 6 miesiecy....
Ale mnie tak farmaceutka powiedziała:sorry2:Ja tam też nie widziałam różnicy pomiędzy tymi dwoma specyfikami:baffled:
BINA kulasz się jeszcze?
Dranissimo chwal się córą:-)
Biola a Ty gdzie?
A Lubiczanka co już tu nie zagląda:confused::dry:
Trza towarzystwo do porządku przywołać;-):-D

Do góry