reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

BINA ja mam radę...Wpadnij do mnie okna mi pomyć bo o pomstę do nieba wołają:-D
A poważnie to ja Radka wyganiałam wszystkimi możliwymi sposobami,nawet 3 razy kroplówkę z oksytocyną dostawałam i nic to nie dało:no:Po 11 dniach moich bezowocnych prób w końcu postanowił sam wyjść:sorry2:Na to nie ma mocnych jednak:baffled:

reklama
Hej dziewczynyyy :) Dawno mnie tu nie bylo bo i przeprowadzka i wsyztsko na glowie a pozostalo mi niecale 5 tyyg do rozwiazania:) Juz nie moge sie doczekac az na swiecie pojawi sie moj szkrab:) Mam pytanie ogolnie mam problemy z krzepnieciem krwi i ostatnio wyczytalam ze ci co maja problemy z krzepnieciem nie moga wziasc sobie znieczulenia zewnatrzoponowego. Czy cos wiecie wiecej an ten temat?Dzis bylam w szpitalu na kontrolnej wizycie zrobia mi specjalne badania na krzepniecie i mam sie pojawic za 2 tyg i do tego zcasu brac zelazo 2 tab dziennie. Ogolnie sie boje bo ejsli nie bede mogla wziasc znieczulenia to przyjdzie mi rodzic na zywca hehe wiem wiem kobiety do rodzenia stworzone no ale jednak obawa strach w koncu pierwsze malenstwo.. No i ogolnie mam brac te rzeczy do szpitala do kapania malenstwa i wogole jaka wy[rawke bierzecie maluszkowi?? {Pozdrawiammmmmm wsyztskie :)
aaaa no i chcialam zapytac bo zlyszalam ze tutaj w irl moge dostac witamine D3 czy wiecie o tym czy to prawda??

ankadaria z ubrankami to jest tak,że ja ze swojego szpitala mam listę co mam wziąć do porodu i tam pisze,że po porodzie-śpioszki,kaftanik,czapeczka,sweterek i potem na pobyt-albo kaftaniki i śpioszki albo pajacyki plus czapeczki i śliniaczki:sorry2:Ja jeszcze dorzuciłam rękawiczki niedrapki,bodziaki i kocyk:tak:A no i na wyjście ze szpitala co tam sobie chcesz:tak:
Witaminę D3 kupiłam w niedzielę w Bootsie:tak: około 9E,jest na półkach z witaminami dla dzieci:tak:
Co do znieczulenia to nie wiem bo ja mam taką krzepliwość,że jak mi krew pobierają to nie trzeba wręcz plasterka przyklejać bo już nie leci po chwili:-DI nie wiem jak to jest z tym znieczuleniem:no:

Aaaa u mnie to dali mi na poczatku duza ksiazke maternity hospital killkenny i tam mam chyba szukac bo innaj kartki raczej nie dadza ;/;/ aaa powoli zaczynam lapac dola tzn nie moge sie doczekac ale z drugiej strony dol wkurza mnie wsyztsko a ze moj jecsez nie pomalowal pokoju a ze nie mam dokonczonej wyprawki no najechetniej to bym przespala 2 tyg i niech moj troche porobi..;( A jak poporosze kobitke w aptece to ona bedzie wiedziec o co chodzi z ta witamina D3 czy ona jakos inaczej sie nazywa??

Ja sie spotkalam z dwoma: Abidec i BabyVitD3 (z zyrafka opakowanie). Ja mialam na poczatku Abidec, ale pediatra powiedziala, zeby lepiej zmienic na BabyVit.

hej

bina ja probowalam wszystkiego na przyspieszenie porodu jak juz bylo po terminie... i co.... wywolywali w koncu :-D
schody,sprzatanie,sex,mocna kawa,dluo przed herbatka z lisci malin hmmm.... cos jeszcze bylo ale nie pamietam.
Jak maly nie ma ochoty wyjsc to nie wyjdzie ;-)

a co z dranissimo ? miala miec wywolywanie. urodzila juz?czy cos przegapilam :sorry2:

sloszym a dlaczego Babyvit jest lepszy od Abidecu? Pytam bo mamy wlasnie abidec...

Ja też mam Abidec (takie różowe czy lekko fioletowe opakowanie z dzidziusiem).U nas w Bootsie farmaceutka Polka pracuje i mi powiedziała,że właśnie to jest lepsze dla noworodka bo jest od 0 do 3 lat,natomiast ta Wit.D3 z żyrafką jest powyżej 6 miesięcy
eek.gif
To już nie wiem o co kaman:baffled:
Może ta z żyrafką jest jakoś mocniej skoncentrowana i jak Szymek sloszym był już nieco starszy to lekarz stwierdził,że lepiej zmienić:confused:

Ostatnia edycja:
To bylo na pierwszej wizycie, gdy maly dostal alergii, wiec mysle,ze mial ok 2.5 miesiaca.
Ja kupilam Abidec, bo tanszy byl ;) ale potem lekarka cos mowila, ze te Abidec to dopiero w organizmie przeksztalcaja sie w te wlasciwa witamine, ktora dziecko potrzebuje czy cos takiego, a te z zyrafka sa pod czysta postacia.

ale jak teraz patrze na opakowania to oba sa D3, wiec juz sama nie wiem o co jej chodzilo, ale juz pozostane przy zyrafce :)

Tichonek, na opakowaniu nie jest napisane, ze od 6 miesiecy....

reklama
Tichonek, na opakowaniu nie jest napisane, ze od 6 miesiecy....
Ale mnie tak farmaceutka powiedziała:sorry2:Ja tam też nie widziałam różnicy pomiędzy tymi dwoma specyfikami:baffled:
BINA kulasz się jeszcze?
Dranissimo chwal się córą:-)
Biola a Ty gdzie?
A Lubiczanka co już tu nie zagląda:confused::dry:
Trza towarzystwo do porządku przywołać;-):-D

Do góry